featured

Ripple başkanı, Ripple vs. SEC davası hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı! İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple başkanı Monica Long, şirketin davada ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı “sonuna kadar” mücadele etmeyi planladığını söyledi. Ripple yalnız olmasa da Binance ve Coinbase gibi kripto şirketleri, kripto ile ilgili düzenleyici netlik ve yönergeler arayarak uygulama yaklaşımıyla düzenlemeye karşı mücadele ediyor.

Ripple SEC’e karşı mücadeleye devam etmeyi planlıyor

Ripple’ın başkanı Monica Long, CNBC’ye verdiği bir röportajda, şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı mücadeleye devam etmeyi planladığını açıkladı. Long, “Davayla sonuna kadar mücadele etmeye devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.

ABD SEC v. Ripple Labs davası, görevden ayrılan SEC Başkanı Jay Clayton’ın şikâyete devam etmeye karar vermesinin yanı sıra CEO Brad Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen’i davaya çekmesinin ardından yaklaşık üç yıl boyunca uzadı.

ripple

Yargıç Torres, XRP’nin programlı satışlarının bir menkul kıymet olmadığını ancak kurumsal satışların yatırım sözleşmeleri olduğunu belirterek Ripple Labs ve yöneticilerine davada kısmi bir galibiyet verdi. Aslında XRP’nin kendisi de bir menkul kıymet değildir.

SEC, menkul kıymetler için Howey testinin aksini kanıtladığını söyleyerek karara geçici bir itirazda bulunuyor. Bu arada federal yargıçlar SEC’in yaklaşımını keyfi, kaprisli ve ikiyüzlü olarak nitelendirdi.

Buna ek olarak Monica Long, kararın kripto endüstrisine bir miktar açıklık getirmeye ve Ripple’ın işini küresel olarak genişletmesine yardımcı olduğunu ileri sürdü. Ripple, 2024’te duruşmaya hazırlanırken SEC’in tutarsız kararlarını kanıtlamaya devam edecek.

“Bu davada da netlik elde ettik. Yargıcın bu davadaki kararı çok açık bir şekilde XRP’nin kendi başına bir menkul kıymet olmadığını söyledi ve bu da işimizi gerçekten genişletmemiz için bize kapıları açtı, sadece ABD’de değil küresel olarak daha da fazla.”

Ripple, sınır ötesi işlemlerde XRPL ve XRP kullanım alanlarını genişletmeye devam ediyor. Ayrıca bazı ülkeler tarafından CBDC çalışması ve araştırması için de kullanılıyor.

XRP fiyatı desteğin altına düştü

XRP, kripto para piyasasındaki belirsizlik nedeniyle yaşanan satışların ortasında 0,50 dolarlık kilit destek seviyesinin altına düştü. Bir hafta içinde yüzde 6 düşüş gösterdi.

XRP fiyatı son 24 saatte yüzde 1 arttı, ancak önceki kazançlarını kaybetti. Fiyat 24 saatin en düşük ve en yüksek seviyesi sırasıyla 0,471 dolar ve 0,484 dolar olmak üzere 0,47 dolardan işlem görüyor. CoinGape Media daha önce olası bir düşüşün 0,42 dolara kadar düşebileceğini bildirmişti.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin