Ripple, SEC baskınlarına rağmen 2021 yılında yüzde 60 büyüdü

Ripple, SEC baskınlarına rağmen 2021 yılında yüzde 60 büyüdü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın  önemli varlıklarından biri olan Ripple için 2021 senesi çok kötü geçirmedi. Geçtiğimiz sene SEC ile yaşadığı dava süreci Ripple Labs şirketini yıpratmıştı. 2020 senesinin yaz döneminden sonra yaşanılan süreç şirketin büyük darbe görmesine neden olmuştu. Kripto para borsaları XRP varlığını tek tek listelerinden çıkarmıştı. Ancak 2021 yılı biraz daha pozitif geçti.

CoinGecko, XRP ile ilgili bir veri paylaşımında bulundu. Kripto para birimi zorlu bir dönemi geride bıraktı. Buna rağmen bu yılda yaklaşık %60 artış yaşadı. Bu yıl %147.4 ve %550 artış gösteren Bitcoin ve Ethereum varlıklarının gerisinde kaldı. Her iki varlığa nazaran daha düşük çıkış yakaladı. Fakat XRP’nin hala bitmeyen bir davası olduğunu söyleyelim.

2021 yılının başlarında piyasa 1 doların altında başlangıç yapan XRP daha sonrasında önemli bir çıkışa imza attı. Boğa sezonunda 1,8 dolara kadar çıksa da bekleneni yine de karşılayamadı. 

Ripple, SEC davasının 2022 yılında biteceğine inanıyor 

İki kurum arasında ciddi bir dava süreci yaşandığını hepimiz biliyoruz. SEC, kayıt dışı bir menkul kıymet teklifi yoluyla 1,3 milyar dolardan fazla para topladığı iddiasıyla Ripple aleyhine açtığı dava açmıştı. Ripple, XRP’nin bir menkul kıymet olarak görülmemesi gerektiğini söylemişti. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, davanın muhtemelen 2022’de sonuçlanması gerektiğine inanıyor. 

SEC tarafından XRP’ye karşı yapılan bu hareket, XRP’nin Coinbase dahil Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para birimi borsalarından çıkarılmasına neden oldu. Son zamanlarda, Kanada kripto para borsası Bitbuy, 13 Ocak 2022’de şu anda piyasa değerine göre sekizinci en büyük kripto para birimi olan XRP’yi listeden çıkaracağını duyurdu.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin