Coinbase ve OkCoin, XRP ticaretini durdurma kararı aldı
Coinbase ve OkCoin, XRP ticaretini durdurma kararı aldı

Ripple küresel ödemeleri finanse etmek için XRP ile kredi hattına giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Milyar dolarlık bir değerleme, kartlarda bir halka arz ve XRP kripto para birimi ile karmaşık bir ilişki ile ödeme girişimi olan Ripple, kredi verme işine doğru ilerliyor.

Kredi limiti açıklandı

Cuma günü, Silikon Vadisi merkezli fintech, bir şirket blog gönderisine göre, İsteğe Bağlı Likidite (ODL) hizmetini kullanan müşteriler için Kredi Limitini açıkladı.

Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada “Kredi verme alanında bir ürün teklifini ilk kez test ediyoruz. Gelecekte daha sağlam bir teklif oluşturmaya karar verebiliriz” diyor.

Ripple’a göre, kredi hattı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, işlerini genişletmelerine olanak tanıyacak ve daha büyük şirketlerle rekabet etme yeteneklerini ortaya koyacak.

Bir ödeme sağlayıcı ağı olan RippleNet üzerinde ODL kullanan şirketler, Ripple’dan kredi ile XRP satın alabilecekler. Ödünç alınan miktar üzerinden bir ücret tahsil edilecek.

Şirket, hizmetin geleneksel yöntemlere kıyasla sınır ötesi ödemeler için daha düşük maliyetli finansmanı kolaylaştırmak için tasarlandığını ve RippleNet müşterileri tarafından bir pilot program aracılığıyla denendiğini söyledi.

Köprü para birimi olarak XRP

ODL, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için XRP’yi bir “köprü para birimi” olarak kullanıyor. Örneğin, İsrail’de bir tedarikçiye ödeme yapması gereken ancak keni para birimini şekel karşılığında takas etmeye istekli bir döviz satıcısı bulamayan Kanadalı bir işletme, parayı hızlı bir şekilde XRP’ye ve XRP’yi de kendi kripto para birimine dönüştürebilir.

Aynı örnekte, kredi limiti, Kanadalı firmanın parayı ödemek zorunda olmadığı anlamına geliyor. Ödeme anında belirli bir oranı kilitliyor ve ardından “uygun olduğunda Ripple’a geri ödeme yapıyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin