featured

Durgunluk sona mı eriyor? Ripple önemli fiyat hareketlerinin eşiğinde olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP) yakında bir süredir süren durgunluğunun sonuna geliyor olabilir. Durgunluğun sona ermesiyle birlikte yeni bir yükseliş hareketi başlayabilir.

XRP yaklaşık üç aydır konsolide oluyor. Altcoin’in fiyatı 0,80 dolar ile 0,74 dolar aralığında sıkıştı kaldı. Bu tür bir piyasa davranışı, volatiledeki yükselişin devam ettiğini gösteriyor.

Ripple, günlük grafiğinde simetrik bir üçgenin zirvesine yaklaşırken bir kırılma için ivme kazanıyor gibi görünüyor. Yine de, eğiliminin yönü bir destek veya direnç noktasının kırılmasının ardından belirlenecek.

Fiyat hareketi volatiliteye hazır görünüyor

Ripple, yaklaşık üç aydır konsolide olduktan sonra önemli bir fiyat hareketine hazırlanıyor gibi görünüyor.

Kripto para piyasası pazartesi günkü işlem seansına olumlu başladı. Piyasa lideri olan Bitcoin yükseliş yaşarken, en büyük altcoin olan Ethereum ise %3,67 oranında değer kazandı. İyimserliğin erken belirtilerine rağmen, çoğu kripto para birimi bir sonraki yönlerini açıkça belirleyemeden durgun bir şekilde yollarına devam ediyorlar.

Örneğin XRP’nin fiyat hareketi, Aralık 2021’in sonundan bu yana günlük grafiğinde oluşan simetrik bir üçgen içinde sıkışıp kalmaya devam ediyor. En yüksek salınımlarla birlikte azalan bir trend çizgisi oluşurken, en düşük salınımlarla birlikte yükselen bir trend çizgisi oluştu.

Bu konsolidasyon modeli, 0.80 dolar ile 0,74 dolardaki fiyat aralığının dışında bir günlük mum çubuğunun kapanışının bir sonraki trendin yönünü belirleyeceğini tahmin ediliyor.

Ripple fiyat grafiği analizi

Ripple’ın sunduğu belirsiz görünüm göz önüne alındığında, herhangi bir ticarete girmeden önce kesin bir destek veya direnç noktasının kırılmasını beklemek mantıklıdır. Bu engellerden herhangi birinin aşılması ile boğaların hâkimiyeti devralması durumunda %39,50 oranında bir fiyat hareketiyle 1,12 dolara kadar ilerlenebilir.

Ripple grafik

Öte yanda hâkimiyet ayıların elinde olursa fiyat hareketi 0,45 dolara kadar düşüşle sonuçlanabilir. Bu seviyeler, grafikteki üçgenin en yüksek iki noktası arasındaki mesafenin ölçülerek kırılma noktasına eklenmesiyle belirlenir.

XRP’nin menkul kıymet sınıflandırması riski altında olduğunu belirtmekte fayda var. Ripple, SEC’in İcra Dairesi eski direktörü Andrew Ceresney’in de aralarında bulunduğu çok yıldızlı bir menkul kıymetler avukatları ekibi kurmuş olsa da, varsayımsal bir “XRP = menkul kıymet” mahkeme kararı fark edilmeyecek. Böyle bir kararın fiyata etkisi, birçok kararlı yatırımcının yok olmasına yol açabilir.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin