Reuters'tan şok iddia:

Reuters: “Binance düzenleyicileri kandırıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Reuters’in bugün yayınladığı bir raporda bildirdiğine göre, büyük kripto borsası Binance bir yandan düzenleyicilere kucak açtığını söylerken diğer yandan aynı düzenleyicilerin arkasından iş çeviriyordu.

Reuters, borsanın eski kıdemli çalışanları, danışmanlar ve iş ortakları ile “düzinelerce” görüşme gerçekleştirdiğini ve şirket içi mesajlar ve Binance ile ulusal düzenleyiciler arasındaki gizli yazışmalar da dahil olmak üzere çok sayıda belgeyi incelediğini söyledi.

Kendi araştırmalarına atıfta bulunan Reuters’ın dev kripto borsasının şu şekilde olduğunu öne sürüyor:

  • en az sekizi tüketicileri borsayı kullanmanın riskleri konusunda uyarmış olan düzenleyici kurumlardan bilgi saklama,
  • kendi uyum departmanının tavsiyelerine aykırı hareket etmek,
  • ve kıdemli şirket rakamları tarafından dile getirilen endişelere rağmen, geniş müşteri tabanındaki ‘kara para aklamayla mücadele’ (AML) kontrollerinin zayıf olması.

Raporda Reuters, borsa hakkında şöyle bahsetti:

“Binance, geleneksel finansal firmaları ve birçok kripto rakibini yöneten dış kuralları kullandı. Şeffaf olmayan bir kurumsal yapı, Binance’in birçok ulusal düzenleyicinin, kayıtlı firmaların satmasına izin vermediği ürünler sunmasını sağladı. Binance, ana çevrimiçi borsasının hangi yargı yetkisine dayandığını belirtmeyi defalarca reddetti ve bu da düzenleyicilerin faaliyetlerini denetleme çabalarını karmaşıklaştırdı. Ayrıca maliyetli olan müşteri geçmiş kontrollerini en aza indirdi.”

2017’de Çin’deki sıkılaştırma düzenlemesinden kaçan borsa, 2018’de Malta’da üs kurmaya karar verdi ve borsasını adadan işletmek için bir lisans almayı planladığını belirtti.

Ancak CEO Changpeng Zhao, “Lisans tartışmaları hakkında doğrudan bilgisi olan dört kişiyi” gerekçe göstererek, “[Malta’nın] katı kara para aklama karşıtı protokolleri ve gereken finansal açıklama düzeyi konusunda gerginleşti” dedi ve 2019’da Malta planını rafa kaldırdı.

Reuters raporunda bu durumdan, “Yine de birkaç ay boyunca Binance, milyonlarca müşterisine kullanım koşullarının “Malta yasalarına göre yönetildiğini” söylemeye devam etti.” diye bahsetti.

Bunun yanında Reuters, şirketin yorum taleplerine yanıt verdiğini ancak ayrıntılı sorulara yanıt olarak yorum yapmadığını söyledi.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin