Polygon'un son yükseltilmesinden önce tespit edilen güvenlik açığıyla ilgili açıklama yapıldı!
Polygon'un son yükseltilmesinden önce tespit edilen güvenlik açığıyla ilgili açıklama yapıldı!

Polygon’un son yükseltilmesinden önce tespit edilen güvenlik açığıyla ilgili açıklama yapıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polygon’un son yükseltmesinden önce hacker tarafından 2 milyon dolar değerinde MATIC tokeni çalındı. Bir blog gönderisinde, Ethereum uyumlu blok zinciri ağları oluşturmak için bir protokol olan Polygon, Blok #22156660 tarafından ağ doğrulayıcılarının %90’ında canlı yayınlanan 5 Aralık hard forkunun arkasındaki mantık açıklandı. Yayınlanan açıklamada bir bilgisayar korsanının mevcut döviz kurunda 2,04 milyon dolar değerinde 801.601 MATIC çalmak için kullandığı bir güvenlik açığından bahsedildi.

Tüm bu süre boyunca ağ, yakın zamana kadar sessiz düzeltme yükseltmesi sırasında neler olduğuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Gönderide, 3 Aralık’ta, ilk beyaz şapkalı bilgisayar korsanı, Polygon’un 2 milyon dolarlık ödül programına ev sahipliği yapan Immunefi’nin olası bir istismarına ilişkin bir rapor sunmuştu. Başka bir beyaz şapkalı hacker ise 4 Aralık tarihinde hemen bir düzeltmenin sunulduğu başka bir güvenlik açığının altını çizdi.

Arada, güvenlik açığı, toplam 801.601 MATIC‘i kaldıran bir dizi transferin ilki olan MATIC tokenlerini çalmak için kullanılır. Yine de, 5 Aralık’ta bir hard fork olan düzeltme, güvenlik açığı 9.27 milyardan fazla MATIC’i riske attığı için yazım sırasında 23.6 milyar dolar değerinde olduğundan dolayı Polygon için önemli bir fon hazinesini korumayı başardı. Bu aynı zamanda Polygon’un toplam 10 milyar arzının önemli bir kısmı demek.

Polygon, açığın keşfedilmesine katkı sağlayan iki beyaz şapkaya ödül olarak toplam 3,46 milyon dolar ödediğini belirtti. Polygon’un ödül programı, Leon Spacewalker’a 2,2 milyon dolar kazandırdı; aynı hatayı bildiren farklı bir beyaz şapka yaklaşık 1,26 milyon dolar kazandı.

Polgon (MATIC) fiyatı

Polygon (MATIC), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,92 dolardan gerilemesinin ardından şu an toparlanma yaşıyor. MATIC, 27 Aralık tarihinde 2,92 dolarda rekor seviyelere ulaştıktan sonra reddedildi. Düşüş, piyasadaki son satışların ortasında genişledi ve MATIC 29 Aralık tarihinde yaklaşık %17,8 düşüşle 2,40 dolara geriledi. Yazının yayınlandığı sırada MATIC, 2,50 dolardan işlem görüyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin