Polonya’nın en büyük kripto para borsası Malta’ya taşınıyor
Polonya’nın en büyük kripto para borsası Malta’ya taşınıyor

Polonya’nın en büyük kripto para borsası baskılar nedeniyle taşınıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Polonya’nın en büyük kripto para borsası olan BitBay, bankaların artık şirket ile çalışmamasından dolayı ülkedeki bütün faaliyetlerini askıya almaya karar verdi. BitBay, yerel kanunların daha kripto para dostu olduğu Malta’ya taşınacak.

Polonya’nın en büyük kripto para borsası Malta’ya taşınıyor

BitBay, hizmet sağlamak için kullanıcı sözleşmesini feshedecek ve bir ay süren ve 17 Eylül’de sona erecek olan bir ihbar süresine uyacak. 31 Mayıs tarihinden itibaren kullanıcılar platformdaki Polonya Zlotisi hesaplarına erişemeyecek ancak diğer işlemler aktif olacak. Bildirim süresinin ardından, 17 Eylül tarihinden itibaren ise kullanıcılar sadece hesaplarındaki parayı çekebilecek.

BitBay, Malta’da hizmet vermeye başladıktan sonra kullanıcılar yeni bir hesap oluşturabilecek. Şirket yeni bir tedarikçi ile çalışacak. Ancak BitBay adıyla ve bitbay.net üzerinden hizmetine devam edecek. BitBay’ın yeniden yer değiştirmesi, Polonya hükumetinde kripto paralara doğru sertleşen bir politikadan kaynaklanıyor. Polonya kripto para madenciliğini ve ticaretini resmi olarak kabul etmesine rağmen, hükumetin kripto ile ilgili genel duruşu son aylarda daha kritik hale geldi.

BitBay şu anda 29 farklı kripto parayı platformunda destekliyor

Mayıs ayı başında Polonya Mali Denetim Otoritesi (KNF) sosyal medyada kripto paraların, ponzi piramitlerinin ve forex borsasının risklerini anlatan 173.000 dolarlık reklam yayınladı. Şubat ayında Polonya Merkez Bankası ise Youtube’un Polonya’daki partneri Gamellon, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited ile birlikte çalışarak kripto para karşıtı video çalışmasına 25.000 dolar ödedi. BitBay şu anda 29 farklı kripto parayı platformunda destekliyor. Yazım sırasında BitBay‘ın piyasa değeri 9,2 milyon ABD doları.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin