Polkadot zinciler arası mesajlaşma sistemini başlattı! Ne anlama geliyor?
Polkadot zinciler arası mesajlaşma sistemini başlattı! Ne anlama geliyor?

Polkadot zinciler arası mesajlaşma sistemini başlattı! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polkadot, sorunlu köprüleme mekanizmalarından kurtulmaya yardımcı olacağını belirten yepyeni bir çapraz zincir iletişim protokolü başlattığını duyurdu. XCM, akıllı sözleşmelerin yanı sıra para chainler arasında iletişimin gerçekleşmesini mümkün kılacaktır. Bu, köprü sayesinde hack olasılığını ortadan kaldırabilir.

Polkadot, geçmişte kripto endüstrisine milyarlarca dolara mal olan sorunlu köprüleme mekanizmalarından kurtulmaya yardımcı olacağını belirten yepyeni bir zincirler arası iletişim protokolü başlattı. Yeni XCM mesajlaşma sistemi, Polkadot‘un birlikte çalışabilirlik fikri üzerine inşa edilmiş çok zincirli ekosistemini tanıtmayı amaçlıyor. XCM kanallarının Polkadot’un merkezi Relay Chain ile aynı güvenlik önlemlerine sahip olduğu ve parachainler tarafından da kullanılabildiği söyleniyor. Bu durum XCM’nin akıllı sözleşmelerin yanı sıra parachainler arasında iletişimin gerçekleşeceği anlamına geliyor. Böylece mesajlar, Röle Zincirinde saklanmak zorunda kalmadan parachainler arasında gönderilebilecek.

Polkadot ne hedefliyor?

Bu gelişme kripto endüstrisine geçen yıl 1 milyar dolardan fazlaya mal olan köprü hack olasılığını ortadan kaldırabilir. Bloomberg’den alınan verilere göre, 30 Mart’tan bu yana Ethereum’un köprülerinde şu anda 21 milyar dolardan fazla kilitli yatırım bulunuyor. En iyi bilinen köprü hacki, Axie Infinity’nin Ronin köprüsüne saldırı olmuştu. Bu olayda, failler 600 milyon dolardan fazla dijital varlıkla kaçtı.

Polkadot Halkla İlişkiler Başkanı Peter Mauric, köprülerin en yaygın kusurlarından bazılarını vurguladı. Peter Mauric şunları söyledi:

“Günümüzdeki çoğu köprü birkaç zayıf temele dayanıyor, öncelikle merkezi çoklu imza şemalarına aşırı güveniyor, bu da onların güvenilmez veya kullanıcıları saldırıya açık hale getiren akıllı sözleşme kodu olmadığı anlamına geliyor.”

Daha sonra Peter Mauric, Polkadot’taki parachainler arasındaki iletişimin bu tuzaklardan kaçındığını sözlerine ekledi.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin