Bitcoin
Bitcoin

Piyasalar sıkışırken Bitcoin volatilitesi ufukta: BTC hangi yöne hareket edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin piyasa oynaklığı son zamanlarda oldukça düşük. Genellikle bu tür hareketsizlik dönemlerini büyük bir hamle takip eder, ancak bu hamle hangi yöne olacak?

22 Mayıs’ta zincir üstü analiz platformu Glassnode, son haftalarda volatilitenin çok düşük olduğunu bildirdi. Bitcoin’in yedi günlük fiyat aralığının sadece yüzde 3,4 olduğunu belirtti. Ayrıca bu, son üç yılın en dar aralıklarından birinde konsolide oldu.

Büyük Bitcoin hareketi yaklaşımları

Glassnode raporunda, BTC fiyat aralığındaki daralmanın ocak ayındakiyle karşılaştırılabilir olduğunu söyledi. Temmuz 2020’de de benzer bir düşük aralık vardı ve her ikisi de büyük piyasa hareketlerinden önce geldi. Bu, yüksek Bitcoin volatilitenin ufukta muhtemel olduğunu gösteriyor.

Bitcoin fiyatları, yaklaşık iki hafta boyunca 23.000 doların üzerine çıkmadan önce aralık ve ocak aylarında haftalarca 17.000 dolar civarında dalgalandı. Benzer bir yükseliş temmuz 2020’de haftalarca 9.000 doların biraz üzerinde gezindikten sonra BTC 12.000 dolara çıktığında meydana geldi.

Bitcoin volatilitesi 7 günlük fiyatların en yüksek ve en düşük seviyeleri / Kaynak: Glassnote
Bitcoin volatilitesi: 7 günlük fiyatların en yüksek ve en düşük seviyeleri / Kaynak: Glassnote

Ayrıca, piyasalar her iki olayda da dalgalı ayı bölgesindeydi ve şu anda bulundukları yer burası. BTC, kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 61 oranında düşüş yaşadı ve bir sonraki büyük piyasa hareketinde daha da düşebilir.

21 Mayıs’ta tüccar ve analist “Rekt Capital”, 27.600 doların altında bir haftalık kapanışın “bir çöküşü iki kez teyit edeceğini ve BTC’yi aşağı yönlü devam için ayarlayabileceğini” yorumladı.

Haftalık gösterge 26.800 dolar civarında kapandı, bu yüzden analist bir şeylerin peşinde olabilir. Analist “Yükseliş ivmesi şansına sahip olmak için fiyatın 27.600 doları geri kazanması gerekiyor.” diye ekledi. Ayrıca, Bitcoin çıkışları da satış baskısının artacağını işaret ediyor.

BTC 1W Candles | TradingView

Bitcoin fiyat görünümü

Bitcoin, yazının yazıldığı sırada 26.758 dolardan işlem yapmak için gün içinde yüzde 1,3 geri çekildi. Varlık, 22 Mayıs’ın erken saatlerinde gün içi en düşük seviyesi olan 26.543 dolara kadar düştü, ancak toparlanıyor gibi görünüyor.

Bitcoin fiyat oynaklık azaldığı için son on gündür dalgalı bir yatay kanalda seyrediyor. Düşük tarafta, büyük bir hareket olması durumunda destek 24.400 dolar civarında bulunabilir. Bu aynı zamanda zincir üstü analistlerin de göz önünde bulundurduğu bir alan oldu.

Glassnode bu ayın başlarında genç kripto para arzının maliyet temelini ve izlenmesi gereken psikolojik bir seviyeyi temsil ettiğini yazdı. Ayrıca, düzeltme devam ederse şubat ayının en yüksek seviyelerini yeniden ziyaret edebileceğini de işaret ediyor.

beincrypto.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin