Kabus geri döndü: Piyasa tekrar
Kabus geri döndü: Piyasa tekrar "aşırı korku" bölgesine girdi... Şimdi ne olacak?

Kabus geri döndü: Piyasa tekrar “aşırı korku” bölgesine girdi… Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin bir kez daha 36 bin dolara düşerken kripto korkusu ve açgözlülük endeksi,  piyasanın aşırı korku bölgesine geri döndüğünü gösteriyor.

Bitcoin 36 bin dolara düşerken piyasa duyarlılığı aşırı korkuya dönüyor

Son zamanlarda, Bitcoin fiyatı 38 bin doların üzerine çıktığında, piyasa hissiyatı da korkudan çıkmıştı. Ancak bugün, BTC fiyatı tekrar düştü ve aşırı korku hissiyatına dönüşe yol açtı.

Buradaki ilgili gösterge, Bitcoin yatırımcıları arasındaki genel hissi ölçen “korku ve açgözlülük endeksi”.

Metrik, duyarlılığı temsil etmek için sıfırdan yüze kadar uzanan sayısal bir ölçek kullanır. Ellinin altındaki değerler, piyasanın şu anda korkulu olduğu anlamına gelirken, eşiğin üzerindeki değerler bir açgözlülük duygusuna işaret ediyor.

75’in üzerindeki veya 25’in altındaki aşırı değerler, yatırımcıların şu anda sırasıyla aşırı açgözlülük veya aşırı korku ile karşı karşıya olduğu anlamına gelir.

Göstergenin çok yüksek değerleri genellikle üst kısımlarda görülür. Öte yandan dip oluşumları sırasında çok düşük değerler olabilir.

Bu nedenle, bazı yatırımcılar aşırı açgözlülük sırasında satmanın ve aşırı korku sırasında satın almanın en iyisi olduğuna inanıyor. Warren Buffet’ın dediği gibi, “Başkaları açgözlü olduğunda kork, başkaları korktuğunda açgözlü ol.”

En son haftalık Arcane Research raporundan, Bitcoin korku ve açgözlülük endeksinin son zamanlarda kısaca nasıl yükseldiğini gösteren grafik şöyle:

Bitcoin Fear And Greed Index

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, fiyat mücadeleye devam ettiği için Bitcoin piyasası bir süredir son derece korkulu.

Bununla birlikte birkaç gün önce, kripto biraz iyileşme gösterdiğinden, duygu biraz korkuya dönüştü. Pazar günü, gösterge 2022 yılındaki en yüksek değer olan 30 değerine yükseldi.

Ne olacak?

Piyasadaki bu negatif hissiyatın devam etmesi halinde fiyattaki düşüş derinleşebilir. Kripto para piyasasında duyguların ne kadar önemli olduğunu önceki rallilerde görmüştük. Korku hissi insanların satış konusunda daha istekli olmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden korku durumu piyasanın durumu için oldukça kötü.

Fakat birkaç iyi haber görmemiz halinde son günlerdeki yükseliş hissiyatının geri gelmesi de kolay olacaktır. O yüzden analistler, umutsuzluk için henüz erken olduğu düşüncesinde. Bu karmaşadan piyasanın nasıl çıkacağını hep birlikte göreceğiz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin