featured

Piyasa liderleri Bitcoin ve Ethereum hafta boyunca çift haneli değer kaybettiler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında baskınlıklarını korumaya devam eden ayılara karşı mücadele devam ediyor. Piyasa liderleri Bitcoin ve Ethereum için günler oldukça kasvetli geçiyor.

Bir dizi kötü haber, belirsiz bir makro ortam ve kripto piyasasının daha geniş bir şekilde düşüş yaşamasına sebep oldu.

Bitcoin, 1 Mart tarihinde 44,600 dolarlık yerel bir zirvesine ulaşmasına rağmen geçen hafta %10’dan fazla düştü. O zamandan beri, kripto para piyasası lideri düşüş eğilimi göstermeye devam etti. Bu yazının yazıldığı sırada ise 38,800 dolar civarında işlem görüyor.

kripto para piyasa Bitcoin

İkinci en büyük kripto para birimi ve en büyük altcoin olan Ethereum da benzer şekilde kötü bir performans gösterdi.

Ethereum, – psikolojik olarak önemli bir fiyat olan 2,500 doların üzerinde kalmaya çalışırken aynı dönemde yaklaşık %12 oranında düşüş yaşadı. Ayın başında Ethereum birkaç kez kısa süreli olarak 3,000 doların üzerine çıktı ancak tutunmayı başaramadı.

CoinMarketCap verilere göre, bu yazının yazıldığı sırada BTC 38,850 dolardan işlem görürken ETH ise 2,576 dolardan işlem görüyor. Her iki kripto para birimi de kasım ayında belirlenen rekor seviyelerinden yaklaşık olarak %45 oranında değer kaybetti.

Ethereum

Kripto para piyasasında genel sıralamada ilk on içerisinde bulunan altcoin’ler de düşüş dalgasından paylarına düşeni aldılar. Yakından takip edilen altcoin’lerden olan LUNA, %9,5 oranında değer kaybederek yatırımcılarının kaybetmesine sebep oldu.

“Ethereum katilleri” olarak gösterilen Solana ve Cardano, sırasıyla %12 ve %15 oranında fazla düşüş yaşarken Avalanche ise %14,8 oranında değer kaybetti. Köpek temalı meme coin’ler olan Dogecoin ve Shiba Inu da neredeyse %10 düşerek piyasa eğilimine uyum sağladılar.

1 Mart tarihinden bu yana, toplam kripto para piyasası değeri 222 milyar dolar değer kaybetti. Değer, kabaca 2 trilyon dolardan 1,74 trilyon dolara geriledi.  ve bugün kabaca 2 trilyon dolardan 1,74 trilyon dolara düştü.

Piyasa liderlerinin fiyat hareketini ne yönlendiriyor?

Bitcoin ve Ethereum’u aşağı çeken en güçlü rüzgarlar, Ukrayna’nın devam eden Rus işgali etrafında dönüyor.

Her iki kripto para birimi de Ukrayna hükümetine hızlı bağışlar için faydalı olduğunu kanıtlamış olsa da, geleneksel finansal piyasalarla yakın ilişkileri büyümeyi engelledi.

24 Şubat’ta gerçekleşen işgalin ardından CoinMetrics, Bitcoin ile S&P 500 arasındaki korelasyonun önemli ölçüde düştüğünü gösterdi. Bununla birlikte, 2 Mart’tan bu yana, bu korelasyon bir miktar toparlandı. Bu da iki piyasanın adım adım yaklaştığına işaret ediyor.

Decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin