OpenSea kullanıcıları Ethereum'dan Polygon'a geçiyor! İşte nedeni

OpenSea kullanıcıları Ethereum’dan Polygon’a geçiyor! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polygon ağı üzerinde bulunan OpenSea pazarındaki NFT etkinliği son aylarda arttı. NFT etkinliği Polygon’a geçtikçe, kullanıcılar Ethereum gas ücretlerinden yüz milyonlarca dolar tasarruf sağlıyor.

Küresel markalar NFT koleksiyonlarını yayınlamayı artırırken, NFT pazarı OpenSea’deki işlemlerin büyük bölümü Polygon yan zincir ağını kullanıyor. OpenSea kullanıcılarının Polygon ağındaki işlem sayısı birkaç aydır artıyor ve Ocak ayında yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Kullanıcılar, Temmuz 2021’den bu yana OpenSea’de Polygon ağı üzerinden NFT ticareti yapabiliyorlar ve bu seçenek gitgide daha popüler hale geliyor. Polygon, Ethereum ile uyumlu bir Ethereum Sanal Makinesi yan zinciridir. Kullanıcılar, Polygon üzerinden OpenSea kullanarak, Ethereum gas ücretlerinden tasarruf edebilir ve daha hızlı işlem yapabilir.

Bir tweet dizisinde, Polygon analisti Simran Gogia, OpenSea‘de Polygon üzerinden işlem hacimlerinin Ocak ayında günde 102.000’den fazla işlemle 78.9 milyon dolara ulaştığını söyledi. Gogia’ya göre, Ethereum temel zinciri yerine Polygon’u kullanan kullanıcılar, işlem başına ortalama 0,04 dolarla ayda 195.6 dolar tasarruf etti.

Gogia’ya göre, kullanıcılar günlük bazda toplam 7.18 milyon dolar veya işlem başına yaklaşık 70 dolar tasarruf ediyor.

İnsanların Polygon’da daha fazla NFT’si var

Dune Analytics’ten elde edilen veriler, Gogia’nın rakamlarını doğrulamaktadır. Bu yılın Ocak ayında, Polygon ağı üzerindeki ticaret hacmi, Aralık ayından bu yana neredeyse %4 ve Temmuz 2021’den bu yana %465 artışla 79 milyon doları aştı.

OpenSea kullanıcıları Ethereum'dan Polygon'a geçiyor! İşte nedeni

Polygon ağını kullanmanın avantajları, kullanıcılar tarafından işlem gören yüksek ortalama NFT sayısı ile kendini gösteriyor. OpenSea kullanıcıları, Polygon’da,  Ethereum’a göre 2,7 kat daha fazla NFT ticareti yaptı.

Polygon ağı üzerinden NFT ticaretinin dezavantajı ise likidite eksikliğidir. Ethereum’da çok daha fazla alıcı var. Dune Analytics’ten gelen verilere bakıldığında, yalnızca bu yıl Ocak ayında Ethereum temel zincirinde yaklaşık 5 milyar dolar değerinde NFT ticareti gerçekleşti.

Bununla birlikte, Ocak ayında Polygon’da Ethereum’dan biraz daha fazla sayıda NFT satıldı. Bu, gas ücretlerine o kadar fazla para harcamak zorunda kalmazlarsa, kullanıcıların daha fazla ticaret yapmaya istekli olduğunu gösteriyor.

OpenSea kullanıcıları Ethereum'dan Polygon'a geçiyor! İşte nedeni

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin