OpenSea, saldırı sonrası mağdurların kayıplarını karşılıyor

OpenSea, saldırı sonrası mağdurların kayıplarını karşılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler NFT pazarı OpenSea’deki son istismarların ardından kullanıcılar platforma karşı birlik oldu.

En büyük NFT pazar yerlerinden biri olan OpenSea, kripto topluluğundan gelen artan eleştiri ve şikayetler ışığında, platformundaki son saldırıdan etkilenen kullanıcılara yaklaşık 1.8 milyon dolar geri ödeme yapmayı kabul etti.

24 Ocak 2022’de OpenSea, kullanıcılarının NFT’lerini sistemdeki bir kusurdan yararlanarak neredeyse %98 indirimle satın alan ve ardından bunları çok daha yüksek bir fiyata satan bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı.

OpenSea’deki ‘Bug’

Blockchain analitik firması Elliptic tarafından hazırlanan bir rapora göre, OpenSea’deki istismarın nedeni  varlık listelerinin işlenmesindeki bir kusurun sonucuydu.

NFT pazarı, aşırı gaz ücretleri ile ünlü olan Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir. NFT pazarı, bu yüksek işlem ücretlerini azaltmak için işlevlerinin çoğunu zincir dışı gerçekleştirir.

NFT satıcıları, bir varlığı listelemek için platformdaki NFT’lerini satmak istedikleri miktarı onaylayan zincir dışı verileri imzalamak zorunda kalırlar. Sorun ise satıcılar ilk listelemeyi iptal etmek için blok zincirine bir mesaj göndermeye karar verdiğinde ortaya çıkıyor.

Gaz ücreti ödemekten kaçınmak için, satıcılar NFT’yi başka bir cüzdana transfer ederler, bu da NFT artık OpenSea’de olmadığı için ilk teklifi geçersiz kılar.

Satıcılar varlıkları OpenSea cüzdanlarına geri aktardıklarında, belki de NFT’nin değeri zaman içinde önemli ölçüde arttığında işler daha da karmaşıklaşıyor. Bunun nedeni, ilk listenin blok zincirinden silinmemiş olması ve herkesin NFT’yi ilk fiyattan satın alabilmesidir, bu tam olarak korsanların yaptığı şeydi.

İddiaya göre, NFT platformunun sistemindeki bu tasarım kusurunu keşfettiler ve bir bot kullanarak listeleme bekleyen NFT’lere saldırılarını gerçekleştirdiler.

Elliptic, istismardan mevcut fiyatlarla 800.000 doların üzerinde en az 340 Ether kazanan jpegdegenlove kullanıcısı da dahil olmak üzere, istismara dahil olan en az beş saldırgan tespit ettiğini açıkladı.

OpenSea değişikliğe gidiyor

İstismarın ardından OpenSea, platformda, kullanıcıların hem aktif hem de aktif olmayan listeleri etkin bir şekilde gözden geçirmelerine ve etkin olmayanları iptal etmek için bir listeleme yöneticisi başlattı.

NFT pazarı da etkilenen kullanıcılara ulaşıyor ve onlara geri ödeme yapıyor. Saldırının kurbanlarından biri Bloomberg’e konuştu. Mağdur Robert Garcia, Mutant Ape NFT’sinin Pazar günü 4.7 Ether’e (yaklaşık 11.300 dolar) satıldığını söyledi.

Garcia, kasıtsız satıştan hemen sonra OpenSea’ye e-posta gönderdiğini ve Perşembe günü onlardan, mevcut fiyatlarla 35.000 doların üzerinde bir değerde 13.8 Ether’in geri ödenmesini teklif eden bir yanıt aldığını kaydetti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin