Ölümcül düşüşler can yaktı: BTC fiyatı neredeyse 20 bin doları gördü!

Ölümcül düşüşler can yaktı: BTC fiyatı neredeyse 20 bin doları gördü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gece geç saatlerde yaşanan düşüşlerle birlikte Bitcoin, 20 bin doların kapısını araladı. Daha önceki senelerde zirve yaptığı bu alan artık bir destek seviyesi olarak ölçüldü. 20.800 dolara kadar geri çekilen Bitcoin, bu bölgeden şimdilik tepki aldı. Ölümcül düşüşler birçok pozisyonun ise bitmesine neden oldu.

Kısa vadeli traderlar ve spekülatörler için volatilite, 20.000$ yolunda hem Long hem de Short pozisyonları yok ettiğinden katliama dönüştü. Oynaklığın yüksek olduğu bölge tasfiyelerin gerçekleşmesini sağladı. Binlerce kişi liq olmaktan kurtulamadı.

BTC fiyatı 18 ayın en düşük seviyesine ulaştı

BTC/USD’nin Bitstamp’ta 14 Aralık 2020 haftasından bu yana en düşük seviyesi olan 20.816 dolara ulaştığını gösterdi. Hafta sonundan önce başlayan bir satış, 13 Haziran Wall Street açılış zilinden sonra yoğunlaştı. BTC fiyatı ve altcoinler ABD hisse senetleriyle birlikte düştü.

S&P 500 günü %3,9 düşüşle kapatırken, Nasdaq Bileşik Endeksi ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele politikasına ilişkin önemli yorumları öncesinde %4,7 değer kaybetti.

Bununla birlikte, rotanın en kötüsünü kripto varlıkları gördü. BTC/USD paritesi, haftanın başından yazının yazıldığı ana kadar %22.4 değer kaybetti.

QCP, hem enflasyon konusunu hem de FinTech protokolü Celsius’taki potansiyel iflası satışları tetikleyen nedenler olarak işaretledi. QCP Capital,

“Piyasanın beklediği bazı kilit likidasyon seviyeleri ETH’de 1.150, stETH/ETH’de 0.8 ve BTC’de 20.000. Rahatsız edici bir şekilde bu seviyelere yaklaşıyoruz.”

Rekt Capital, 22.400$ seviyesindeki BTC fiyatı, 200 haftalık basit hareketli ortalamanın (SMA) önemli bir hacim ilgisinin eşlik etmediğini ve daha düşük seviyelerin test edilmesi için kapıyı açık bıraktığı konusunda uyardı.

Twitter takipçilerine verdiği demeçte, “BTC 200 haftalık MA’ya ulaştı. Ancak hacim akışı 200 MA’da oluşturulan önceki Ayı Piyasası Dipleri kadar güçlü değil” yorumunda bulundu.

Altcoin vadeli işlem endeksi tam geri çekilme gücünü gösteriyor

BTC fiyatı düştükçe altcoinlerde tetiklenme daha çok arttı. Ether, önceki haftanın en yüksek seviyesinin %40 altına düşerek 1.000 dolara yaklaştı.

Bir kırılma durumunda ise, ETH/USD Ocak 2021’den bu yana ilk kez üç haneli fiyatlarla işlem görmesine neden olur.

Bu arada, tüm kripto traderlarını etkileyen acının diğer yüzü ise tasfiyeler oldu. Zincir üstü izleme kaynağı Coinglass’tan gelen veriler, çapraz piyasa tasfiyelerinin sadece 24 saat içinde 1,2 milyar doları geçtiğini paylaştı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin