nexo pax gold
Nexo, Anında Kredi Hizmeti'ne tokenize edilmiş altın ekliyor ve faiz getiren altın hesapları da sunacak

Nexo, Anında Kredi Hizmeti’ne tokenize edilmiş altın ekliyor ve faiz getiren altın hesapları da sunacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto vadeli hesap (kripto lending) alanındaki baskın oyuncu Nexo, NYDFS onaylı PAX Gold’u kendi imzasını taşıyan Anında Kripto Kredi Sistemi (Instant Crypto Credit Lines) için bir teminat seçeneği olarak ekleyerek blok zincirine altın destekli borç verme (lending hizmeti) sağlıyor.

Londra merkezli Brink depolarında tutulan altın miktarını temsil eden Ethereum blok zincirinde dijital bir token olan PAX Gold ile Nexo, şimdi aynı/ertesi gün transferler yoluyla 45’ten fazla fiat para biriminde ve 200’den fazla yargı bölgesinde altın yatırımcılarına altın servetlerine anında erişim sunuyor.

Nexo’dan PAX Gold ile tokenize edilmiş altına yatırım imkanı sunuyor

Altın son zamanlarda yatırımcıların potansiyel bir küresel ekonomik durgunluğa karşı koruma önlemleri aramasıyla daha da değerlendi. Değerli metal, çalkantılı zamanlarda ve ABD Federal Rezervinin agresif para politikası uygulamasında haklı olarak güvenli bir liman olarak görülüyor. Çoğu yatırımcı, çok rağbet gören menkul kıymet biçimine dönüştürülmüş emtilar olarak altın ETF’leri tercih eder. Ancak blok zincir tokenleri, daha esnek bir altın yatırım yöntemi olarak dikkat çekmeye başladı.

Yeni yatırım yaklaşımı giderek yükseliyor, çünkü bu tokenler dağıtılmış muhasebe teknolojisinin hızı ve güvenliğiyle altın gibi somut bir yatırımın gerçek mülkiyetini sunuyor. Nexo’da, kullanıcıların tokenize altınları teminat olarak kullanmalarını sağlamak için çok çalıştı. Artık müşteriler bu varlıkları, 500 dolar gibi düşük teminat miktarlarıyla kadar ödünç alabiliyorlar. Yenilikçi DNA’sına bağlı olarak Nexo, altın cinsinden yıllık yüzde 8 faiz ödemesi yapacağı “faiz kazan- Earn Interest” ürününe PAX Gold’u ekleyecek. Böylece Nexo, bir asırlık “altın kâr payı ödemez” tabusunu yıkmış olacak. Bu teklif, Nexo’yu dünyada altına bu şekilde faiz ödeyen tek finans kuruluşu yapıyor.

Nexo, tokenizasyon dünyasının temellerini atıyor

Paxos CEO’su Chad Cascarilla “Kripto dünyası ile altına yatırım yapanlar arasındaki zihniyetin çok fazla örtüştüğünü söylerken bildiğiniz gibi, altın sahibi olurken kriptoların likidite, bölünebilirlik ve aktarılabilirlik özelliğine sahip olunduğunun da vurgusunu yaptı. Nexo’nun kurucu ortağı Kosta Kantchev’in konuyla ilgili görüşleri şu şekildeydi:

Altına yatırım yapan küçük yatırımcılar, kripto topluluğunu büyütüyor. Şimdi Nexo-Paxos teklifi, şimdiye kadar sadece yüksek net değerli bireyler için büyük miktarlarda fiziksel altından Lombard kredileri ile mümkün olana erişmelerini sağlıyor. Yani altını satmadan değerine erişme imkanı.

Şimdi nesiller boyunca ultra zenginliğin, kredi limitleri için teminat olarak kullanılan büyük miktarlarda fiziki altın satın aldığını da sözlerine ekledi. Daha sonra elde edilen gelir daha da fazla altın almak ve/veya diğer varlık sınıflarına çeşitlendirmek için kullanıldı Temel olarak artık fiziksel altın pozisyonuna kaldıraç ve satmadan değerini kullanma imkanı geldi. Şimdi, blok zincir teknolojisi ile altının sürtünmesiz bir şekilde kademeli mülkiyetine izin veren PAX Gold ile aynı konsept, birkaç yüz dolar gibi düşük rakamlarla sunuluyor.

Nexo, altının dijital temsilini teminat olarak kabul ederek, daha önce imtiyazlı kişilere verilen hizmeti tüm toplumun kullanımına sunuyor. Bu, emtiaları, hisse senetleri ve tahvilleri, emlak, güzel sanatlar veya sahip olunan herhangi bir varlık sınıfını ticaret, takas borç alımına karşı kullanım için zincire ekleyecek tokenizasyon yolunda olan dünya için büyük bir hareket. Tokenize edilmiş altın, varlık tokenizasyonuna doğru devrimci bir kaymanın sadece başlangıcı.

Bugünün karmaşasının ve dünyada yaşanan son çalkantılı ekonominin ortasında, Nexo gibi Yenilikçi FinTech şirketleri, en azından ilgili yatırımcıların ekonomiye dair endişelerini giderme konusunda mücadele edebilir. Picasso ve Monet gibi atıl duran varlıkların değerini verimli kullanma fırsatının yanı sıra, dünyanın tokenize edilmesi büyük ölçekli kademeli bir mülkiyet sağlar. Bu da, 2009 yılında, Satoshi Nakamoto’nun white paper’ında üzerinde durduğu paranın dönüşümü kavramından sonra, dünyanın en ücra köşelerine bile batı benzeri servet oluşturmada sosyal katılım ve ortaklığın, paranın dönüşümünden sonra ikinci paradigma değiştiren kullanım örneğini teşkil ediyor.

Nexo hakkında

Nexo, küresel ölçekte en gelişmiş ve güvenilir anlık kripto kredi sağlayıcısıdır. 45’den fazla fiat para biriminde ve 200’den fazla yargı alanında hizmet veren tek blok zincir şirketidir. Nexo, dijital varlık sahiplerine her iki dünyanın en iyisini sunar. Bunlar, nakit paraya anında erişim ve varlıklarının mülkiyetini elinde tutma. Resmi web sitesi: https://nexo.io

Paxos hakkında

Paxos Trust Company, varlıkları internet hızında harekete geçirerek finansı modernize etme görevini ilke edinmiş bir şirket. Paxos, tüm varlıkların – paradan emtialara, menkul kıymetlere kadar – dijitalleştirileceği ve anında 7 gün 24 saat hareket edebileceği bir gelecek inşa ediyor. Böylece takas riski ortadan kalkarken, kapana kısılmış trilyonlarca dolar sermaye küresel, sürtünmesiz bir ekonomide verimli şekilde kullanılabilir. Resmi web sitesi: https://www.paxos.com

Nexo

Telegram Twitter Facebook Reddit LinkedIn | Email

Nexo hakkında daha fazla bilgi almak için geçmiş dönemde yayınladığımız içeriklere göz atabilirsiniz.

Nexo hakkında aklınıza takılan soruların cevaplarını bulmak için Nexo destek merkezini ziyaret edebilirsiniz.

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin