Monero madenciliği gün geçtikçe zorlaşıyor
Monero madenciliği gün geçtikçe zorlaşıyor

Monero madenciliği daha fazla mı zorlaştı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Monero’nun Nisan 2014’teki ilk lansmanında, ne premine ne de instamine vardı. Çünkü geliştiriciler blok ödülünün herhangi bir bölümünü alamayacaklardı. Forkun ardından, Monero, Blockchain için daha fazla verimlilik, mahremiyet ve esneklik sağlamak gibi pek çok iyileştirme yaptı. Peki Monero madenciliği daha fazla mı zorlaştı?

Monero madenciliği gün geçtikçe zorlaşıyor

Çok sayıda Monero (XMR) madencisi artık madenciliğin ödülünün büyük bir farkla düştüğünden üzülüyor. Monero madencilerine göre, ödül madencilik süreci için kullandıkları havuza bağlı olarak %25 ila %40 arasında bir yere düştü. Bir token ya da kripto para için gereken zaman önemli ölçüde arttı. Bu da madencilerin Monero’yu benimsemelerini zorlaştırıyor. Genel ilke, daha fazla tokenin çıkarılmasının, gelecekte onların benimsemesini daha da zorlaştıracağıdır.

Monero, tüm mevcut cihazlarda modern x86 CPU işlemcisi ve birçok GPU ile çalışabilen CryptoNight’ın iş madenciliği algoritmasını kullanır. Monero, doğrudan kullanıcı sisteminden şeffaf CPU madenciliğini sağlayan akıllı madencilik özelliğine sahip.

Monero için dünyada yaklaşık 38 güvenilir madencilik havuzu var

Monero için dünyada yaklaşık 38 güvenilir madencilik havuzu var ve bunlardan 10 tanesi dünya çapında işletiliyor. Bunlardan 20 tanesi Avrupa’da, 5 tanesi Amerika Birleşik Devletleri’nde ve 3’ü Asya’da bulunuyor.

Madencilik, birtakım işlemlere sahip olan ve daha sonra Blockchain’e eklenmiş bir blok için kamu muhasebesinde yapılan işlemleri teyit etmek ve doğrulamak adına bir matematiksel kanıtın kriptografik olarak hesaplanması işlemidir. Monero düğümleri, daha önce harcanan yeniden harcama girişimlerini önlemek için işlemlerin meşru olup olmadığını kontrol etmek adına aynı Blockchain’i kullanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin