featured

MicroStrategy piyasadaki volatiliteye rağmen Bitcoin satın almaya devam edecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası son birkaç aydır çöküşte. Bu çöküşte Bitcoin’in değerini önemli ölçüde kaybetmesine rağmen MicroStrategy, Bitcoin’e yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyor. ABD Menkul Kıymetler Kurumu tarafından şirketin gelecekteki dosyalamalarında şirketin açıklamasını değiştirme önerisine rağmen hâlâ bu fikre sadıklar.

Bitcoin Saylor MicroStrategy

Otomobil üreticisi Tesla ve yakın zamanda Block olarak yeniden adlandırılan ödeme devi Square de dahil olmak üzere Bitcoin’e yatırım yapan birçok şirket bulunmaktadır.

Finans Direktörü Phong Le The Wall Street Journal’da 25 Ocak tarihinde yayınlanan haberde şu sözleri söyledi:

Bitcoin stratejimiz satın almak ve elde tutmaktı. Bu nedenle aşırı nakit akışımız olduğu veya para toplamak için başka yollar bulduğumuz ölçüde onu BTC’ye yatırmaya devam edeceğiz

MicroStrategy, kripto para biriminde nakit tutmayı düşünen ilk kurumsal kişiliklerden biriydi. CEO Michael Saylor, kriptolarda para tutmanın satın alma gücünün %15’ini azalttığına inanıyor.

MicroStrategy, Bitcoin almaya devam ediyor

Kripto para birimi söz konusu olduğunda, şirket 2020’nin sonunda 1,05 milyar dolardan gerçekleşen artışla 2,41 milyar dolara sahip oldu. MicroStrategy ayrıca 2021’in ilk dokuz ayında nakit olarak 2,04 milyar dolara Bitcoin satın aldığını söyledi.

Orta ölçekli analitik yazılım ve hizmet şirketinin dördüncü çeyrek kârını 1 Şubat’ta açıklaması bekleniyor.

Le, MicroStrategy’nin bu yıl Bitcoin satın almaya devam edeceğini, ancak işletmenin geçen yıldan daha fazla satın alıp almayacağının belirsiz olduğunu söyledi. Ayrıca ellerinde tuttukları Bitcoin’leri satma niyetlerinin olmadığını da ekledi.

MicroStrategy, piyasa daha da kötü duruma gelirse Bitcoin destekli tahvilleri satın almayı da düşünüyor.

Le, bu durumu şu sözlerle ifade etti:

Bitcoin ile ilgili olarak hissedarlarımıza katkı sağlamanın başka yollarını sürekli olarak arıyoruz

SEC tam açıklama bekliyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçen hafta kamuoyuna açıklananlara göre, MicroStrategy’ye Bitcoin varlıklarını gelecekteki dosyalamalarda açıklama şeklini gözden geçirme talimatı verdi. Halka açık şirketler sık ​​sık SEC’in kurumsal finans bölümünden açıklamaları veya muhasebe uygulamaları hakkında bilgi isteyen yorum mektupları alır.

MicroStrategy, Amerika Birleşik Devletleri’nde genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri veya GAAP tarafından tanımlanmayan önlemleri kullanırken Bitcoin volatilitesine dayanabiliyordu.

3 Aralık tarihinde gönderilen bir mektupta şu sözler yazıyordu:

 GAAP dışı önlemlerinizdeki Bitcoin değer düşüklüğünü ücretlere yönelik ayarlamanıza itiraz ediyoruz

MicroStrategy’nin stoğu

MicroStrategy’nin kendi hisseleri perşembe gününden bu yana %19 oranında düştü. Le, bu düşüşü temel olarak teknoloji hisse senetlerindeki ve Bitcoin ile ilgili hisse senetlerinde yaşanan büyük satışlara bağladı.

Bitcoin, kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68,990 dolardan yüksek oranlarda değer kaybı yaşadı. Bu düşüş ile pazartesi günü yedi ayın en düşük seviyelerine kadar geriledi. Piyasa lideri olan Bitcoin son 24 saatte toparlandı. Bu yazının yazıldığı sırada ise %8,89 oranında değer kazandı ve 36,472 dolardan işlem görüyor.

FinanceinBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin