featured

Gözde metaverse coin’ler hızla değer kaybederken bilmeniz gereken kritik şey nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde metaverse coin’lerden bir tanesi olan Decentraland (MANA) fiyatı, haftalık zaman diliminde yükseliş işaretleri gösteriyor. Ancak günlük grafik, tersine çevrilmeden önce daha fazla düşüşün muhtemel olduğunu gösteriyor.

Bir diğer gözde metaverse coin olan Sandbox (SAND) fiyatı ise hem uzun hem de kısa vadeli zaman dilimlerinde düşüş eğilimi gösteriyor. Fiyat, yatay bir destek alanından ayrıldı ve şu anda yıllık en düşük seviyelerinin altına düşme riskiyle karşı karşıya. Bu, düşüş oranını büyük ölçüde hızlandırabilir.

MANA 17 aylık desteğin altına düştü

MANA fiyatı, Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 5,91 dolara  ulaştığından bu yana azalan paralel bir kanalda değer kaybediyor. Metaverse coin, şimdiye kadarki aşağı yönlü hareket sonucunda Mayıs 2022 tarihinde 0,62 dolara kadar düştü.

Başlangıçta, aşağı yönlü hareketin kanalın destek hattında bir bozulmaya neden olduğu görülüyordu. Ancak, MANA fiyatı kısa bir süre sonra trendi tersine çevirdi ve bu süreçte çok uzun bir düşük fitil yarattı.

Bu tür kanallar genellikle düzeltici hareketler içerdiğinden, bundan nihai bir kopuş en olası senaryo olacaktır.

Bu olasılık, MANA fiyatının kanalın üst kısmında işlem görmesi ve haftalık RSI’da yükseliş farklılığının mevcut olmasıyla daha da güçleniyor.

metaverse coin

Bu yükseliş okumalarına rağmen MANA fiyatı, daha önce Ağustos 2021’den bu yana destek sağlayan 0,75 dolarlık kritik yatay alanın altına düştü.

Ayrıca, RSI değerinin günlük zaman dilimindeki yükseliş eğilimi çizgisi kırıldı. Bu, metaverse coin’in aşağı doğru fiyat hareketinin bir sonraki en yakın destek alanına doğru devam edeceğini gösteriyor. Bu destek noktası ise 0,49 dolarda bulunuyor.

Dolayısıyla, haftalık ve günlük zaman dilimlerindeki grafiklerde nihai bir kırılmadan önce MANA fiyatının 0,49 dolara düşebileceği görülüyor.

SAND aşağı yönlü harekete devam ediyor

The Sandbox fiyatı için günlük zaman diliminde, fiyatın 22 Eylül’de yukarı yönlü bir hareket başlattığını ve bu süreçte azalan bir direnç çizgisinden çıktığını gösteriyor.

Yukarı hareketin öncesinde günlük RSI’da yükseliş ayrışması yaşandı. Ancak, sürdürülemedi ve SAND fiyatı, kırılma öncesi seviyelerin altına düştü.

MANA fiyatına benzer şekilde, günlük RSI’daki yükseliş sapma trendi çizgisi kırıldı. Ek olarak, gözde metaverse coin’in fiyatı, daha önce bahsi geçen Haziran ayının en düşük seviyelerinden bu yana yürürlükte olan 0,83 dolarlık yatay destek alanının altına düştü.

Bu nedenle, günlük zaman diliminde daha fazla olumsuzluk bekleniyor. Yukarı hareketin en son kısmında bir Fib izleme kullanırken, SAND fiyatı için en yakın destek alanı, 1,27 harici Fib geri çekilme seviyesi tarafından oluşturulan 0,55 dolarda bulunuyor.

MANA fiyatı, SAND fiyatından daha yüksek getiri potansiyeline sahiptir

Fiyat hareketlerine ve teknik gösterge okumalarına göre hem SAND hem de MANA fiyatlarının kısa vadede düşmesi bekleniyor. Bununla birlikte, uzun vadeli görünüm MANA fiyatı için yükselişe işaret ederken, SAND fiyatı düşüş eğilimi gösteriyor.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin