Terra Classic yeniden atağa kalktı: 400 milyon dolarlık değerini tekrar korudu

Merakla beklenen Terra Luna oylaması bitti: Sonuç olumlu olsa da uygulamada sıkıntı var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra Luna oylama tarafında iki farklı işlem yapıldı. Biri Luna ile alakalı diğeri ise UST’yi ilgilendiren bir oylama oldu. Hard Fork oylaması devam ederken, Terra USD (UST) için oylama son erdi. Luna oylama için kullanılan seçimlerde çoğunluk sağlandı. Ancak uygulamada sorun oldu.

IBC’yi (yeniden) etkinleştirmek için 1299 önerisi, %95 “Evet” oyu ve %0,01 “Hayır” oyu ile tamamlandı. Hafta sonunda yapılan oylama bu şekilde son buldu. Ancak, topluluk UST havuzunu yakmaya yönelik önceki bir teklif gib, bu teklif de “teknik sorunlar nedeniyle başarılı bir şekilde yürütülmedi” mesajını paylaştı.

Terra Luna oylama yine bir sonuca varamadı

Prop 1299, Terra yönetişim sistemi için büyüyen bir sorun listesindeki başka bir başarısızlık olarak göze çarpıyor. IBC, Blok Zincirler Arası İletişim anlamına geliyor. Konuya ilişkin tanım şu şekilde yapıldı:

“Bağımsız olarak dağıtılmış defterler arasında mesajların iletilmesi için açık kaynaklı bir protokoldür. Bağımsız blok zincirlerini birbirine bağlamak için oluşturulmuştur.”

Topluluk, belirli protokollerde takılıp kalmış 150 milyon doların üzerinde UST’yi serbest bırakmak için IBC on Terra’nın yeniden etkinleştirilmesini önerdi. Bu teklife göre:

“Terra doğrulayıcıları, Osmosis ve diğer IBC DEX’lerde UST ve LUNA havuzlarında geçici kaybı önlemek için bir geçici çözüm olarak IBC’yi devre dışı bıraktı. Ne yazık ki, bu aynı zamanda UST ve LUNA’nın zincirler arasında aktarım yapmasını da engelliyor. Şu anda, yaklaşık 154.7 milyon UST, yalnızca Osmoz’da sıkışmış durumda.”

Terra Luna 2.0 çözümlsüzlüğü

Terra Luna oylama ile ilgili “evet” çoğunluğu sağlansa da sistemin kendisinde yine belli başlı sorunlar ortaya çıktı. Ayrıca Terra UST’nin kendi resmi sayfasında 2.0 ile ilgili bir paylaşımı bulunuyor.

LUNA’nın yeni “genesis” zinciri için 27 Mayıs tarihine yaklaştığımız için tweet’ten bu yana başka bir duyuru yapılmadı. İlginç bir şekilde, Terra.money web sitesinde artık Terra 2.0’ı tanıtan tam sayfa bir duyuru bulunuyor.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin