featured

Merakla beklenen Ethereum Merge için geri sayım başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum 12 Eylül haftasında Ethereum testneti’i kapattığını duyurdu. Ayrıca, Ropsten ve Rinkeby test ağları, sırasıyla 2022 4. çeyreği ve 2023 3. Çeyreğinde Merge’den kaldırılması planlanıyor. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’e göre, Birleşme 13-15 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ethereum Vakfı 9 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada test ağının haftaya tamamen kapatılacağını duyurdu. Test ağıyla ilgili tüm önyükleme düğümleri ve doğrulayıcılar kapatılacaktır.

“Herkes ağ üzerinde bir düğüm çalıştırabilirken, istemci ve test ekiplerinin yanı sıra altyapı sağlayıcıları tarafından sağlanan önyükleme düğümleri ve doğrulayıcılar bu noktada kapatılacaktır.”

Diğer Birleştirme test ağları Ropsten ve Rinkeby de kullanımdan kaldırılmıştır. Kapatılma tarihleri ise yukarıda belirtildiği gibi gerçekleştirilecektir. Birleştirmeden sonra test ağları aktif kalacak olsa da, altyapı sağlayıcıları zamanla Ropsten ve Rinkeby test ağlarına erişimi kademeli olarak kaldırılması bekleniyor. Ethereum’un en uzun ömürlü çalışma kanıtı test ağı Ropsten, hisse kanıtına geçiş yaptı, ancak müşteri geliştiricileri bunu kullanımdan kaldırmaya karar verdi.

Geliştiriciler, Birleştirmeden sonra bu test ağlarını korumaya ve yükseltmeye karar verdiğinden, kullanıcılar ve geliştiriciler Goerli veya Sepolia test ağlarına geçiş yapılmasını uygun görüyor. Goerli, karmaşık akıllı sözleşmeleri test etmek için yararlı olan ve daha fazla depolama gerektiren açık bir doğrulayıcıya sahip. Sepolia ise kapalı bir doğrulayıcı setine sahipken diğer test ağlarından daha az kullanılır ve minimum depolama gerektirir.

Ethereum Birleşmesi 15 Eylül’den önce test edilecek

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, çok beklenen Ethereum Merge’in 13 ile 15 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşeceğini iddia ediyor. Birleştirme, 58700000000000000000000 TTD’de tetiklenecek ve Ethereum’un hisse kanıtı konsensüsüne geçişini işaretleyecek.

OKLink “Ethereum The Merge Countdown” verilerine göre ağ hash hızı 885,77 TH/s’dir. 15 Eylül’de Birleştirmeyi tetiklemek için 872 TH/s’lik bir hash oranı yeterli görülüyor. Ancak, hash oranı 900 TH/s’ye yaklaştı. Ayrıca, Ethereum Foundation’ın birleştirme geri sayım izleyicisi, 14 Eylül’de 20:58:31 UTC’de Birleşmeyi tahmin ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin