featured

Bir şeyler ters gidiyor! MATIC ağına saldırılar devam ederken boğalar güç kazanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan MATIC, haziran ayını %30’luk bir düşüş ile kapattı. Token, temmuz ayına aynı düşüş enerjisiyle başladı. Yaşadığı bir ağ saldırısı nedeniyle potansiyel olarak daha fazla aşağı yönlü risk devam ediyor.

Polygon ağının 1 Temmuz’daki son güncellemesi, Ankr tarafından sunulan genel RPC ağ geçidinin bir DNS kaçırma yaşadığını ortaya çıkardı. Saldırının, Polygon ağındaki bazı hizmetler üzerindeki kontrolü tehlikeye attığı bildirildi. En son güncellemelerden biri, Polygon PoS ağının saldırıdan etkilenmediğini doğruladı.

Ağ saldırıları veya kesinti süresi, geçmişte bir ağın kripto para birimi üzerinde olumsuz bir etkiye sahipti. Eğer bu hâlâ doğruysa, MATIC daha fazla düşüş yaşayabilir.

MATIC token’ının uzun vadeli fiyat hareketi, düşen bir kama modeli içinde işlem görüyor. Ancak 19 Haziran’da başlayan son rallisi, fiyat destek noktasıyla etkileşime girmeden önce başladı.

MATIC grafik

Fiyat hareketine daha yakından bakıldığında, rallinin Göreceli Güç Endeksi’nın (RSI) aşırı satım bölgesine düşmesinden sonra başladığını ortaya koyuyor. Bununla birlikte, Para Akışı Endeksi (MFI), token’ın bir miktar biriktirildiğine işaret ederek nötr 50’nin hemen altında kaldı.

En son geri çekilme, %80’lik bir artış yaşanmasının ardından başladı. MATIC token’ının bir kez daha aşırı satım bölgesine düşmemesi aşması gereken bazı engeller var.

Boğalar hâkimiyetlerini geri alabilir mi?

MATIC’in döviz akışları, son iki gündeki ilginç bir durumu ortaya koyuyor. 30 Haziran’da döviz girişleri 1,52 milyon dolar ile zirve yaparken, aynı gün döviz çıkışları 10,27 milyon dolar ile zirve yaptı.

1 Temmuz’da döviz girişleri 2,23 milyon dolar iken, aynı işlem seansında döviz çıkışları 10,99 milyon dolar olarak kaydedildi. Bu da, döviz çıkışlarının son iki günde girişlerden daha fazla olduğu anlamına geliyor.

Daha yüksek döviz çıkışları, adres bakiyelerinden elde edilen satışların azaldığı gözlemi ile de uyumludur. Bakiyeye göre adreslerdeki arz dağılımı, büyük bakiyelere sahip adresler satın almaya başladıkça yükseliş eğilimine işaret ediyor.

Örneğin, 1 milyon ila 10 milyon adet MATIC token’ı tutan adresler, 30 Haziran’da %9,48 iken bu yazının yazıldığı sırada %9,68’e yükselmişti.

Ayrıca 100,000 adet ile 1 milyon adet MATIC token’ı tutan adresler 30 Haziran’da %1,84’ten 2 Temmuz’da %1,79’a düştü. Aynı dönemde 10 milyondan token’a sahip olan adresler ise %86’dan %85,82’ye düştü. Bu da, girişlerden daha yüksek çıkışların olmasına rağmen neden hâlâ bir miktar satış baskısı olduğunu açıklıyor.

Bazı adres bakiyelerindeki hafif artış, son beş gün içinde en iyi adreslerin elinde tuttuğu arzın arttığını gösteriyor. MATIC token’ının yükselişe geçme olasılığı, Polygon ağının son 30 günde elde ettiği güçlü ağ büyümesiyle daha da destekleniyor.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin