featured

VET, 2022 yılında düşüşten kurtulup yatırımcıların yüzünü güldürebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – VET, 2021 yılında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesidir. Kripto para piyasası Mart 2021’de boğa koşusu yaptığı sırada VET %1000’den fazla değer kazanmıştı.

Ancak bunun ardından gösterdiği kötü performans yüzünden elde ettiği kârların çoğunu eritti. 2022’de fiyatlar, piyasadaki düşüş trendi dolayısıyla aşağı doğru hareket ediyor.

VET, 2022’de tekrar yükselişe geçip düşüş trendini değiştirebilir mi? Bu fiyat tahmininde, altcoin’in fiyatının yakın zamanda 10 dolara ulaşma şansının olup olmadığı değerlendirilecektir.

Fiyat, Kasım 2021’den beri düşüyor

VeChain, tedarik zinciri endüstrisine hizmet vermeye odaklanan bir blockchain’dir. Bu blockchain  Proof of Authority konsensüs aracı tarafından desteklenmektedir.

Mayıs 2021’de gerçekleşen ilk kripto düşüşünden sonra altcoin’in fiyatı 0,06 dolara kadar düştü. O noktadan itibaren fiyatlar toparlanmaya çalıştı ve bunun sonucunda 0,16 dolarda bulunan kritik bir direnç noktasına dokunmayı başardı. Ancak daha sonra kripto para piyasasındaki genel düşüş hissiyatı sebebiyle Şubat 2022’de 0,046 dolara düştü. Bu da 3 aydan daha kısa bir süre içinde %65’ten fazla değer kaybettiği anlamına geliyor.

VET grafik

Bu yazının yazıldığı sırada VET 0,022 dolar civarında işlem görüyor. Son yedi gün içinde fiyat neredeyse %13,7 oranında düşüş yaşadı. Ayı piyasası artık net olarak kendini hissettirmeye başlamışken fiyat daha ne kadar düşebilir?

Altcoin’in haftalık grafiğine bakarsak, fiyatın şu anda bir destek bölgesinde olduğunu görebiliriz. Bu destek bölgesi 0,02145 dolar ile 0,02546 dolar arasında yer alıyor. Bu bölgenin 0,0220 dolarda bulunan dip noktası kesin olarak kırılırsa, fiyatın keskin bir şekilde düşmesi bekleniyor. Tüm kripto piyasasının da düşüşte olması sebebiyle bu ihtimal oldukça güçlü.

VeChain ne kadar düşebilir?

İlk kritik destek noktasının kırılması ile birlikte altcoin’in diğer destekleri de yavaş yavaş kıracağı düşünülüyor. En azından 0,018 dolarda bulunan destek noktasına dokunması bekleniyor. Bu noktada da satış hareketlerinin devam etmesi durumunda 0,008 dolarda bulunan destek noktasına düşecektir.  Böylece, aşağı yönlü bir sonraki hedef 0,01 dolarlık psikolojik bölge olacaktır. Birçok analiste göre bu bölge zemin görevi görebilir.

VET, 2022’de 10 dolara ulaşabilir mi?

Günlük grafiğe bakıldığında altcoin’in kesinlikle bir alım bölgesinde olduğu görülebilir. Yatırımcılar, alım emri vermeden önce fiyatların biraz daha düştüğünden emin olmak isterler. Öte yandan VET fiyatı, başta Bitcoin olmak üzere bütün kripto para piyasasının genel eğilimlerinden etkilenmektedir.

Piyasa lideri olan Bitcoin, 17,000 dolara dokunarak düşmeye devam ederse, VET fiyatının da 0,015 dolarda bulunan güçlü destek noktasını kırması ve hatta bir sonraki destek olan 0,012 dolara dokunması bekleniyor.

Öte yandan, kripto piyasası toparlanma eğilimindeyse, altcoin’in fiyatı kesinlikle mükemmel ilerleme kaydedebilir. Tabii ki, işlem yaparken uygun risk kontrolünün kullanılması gerekmektedir. Mevcut fiyatta veya destek noktasına göre bir long pozisyon açıldığı takdirde kâr yüksek olabilir.

Vechain fiyatının tamamen Bitcoin fiyat eğilimine bağlı olduğunu belirtmek çok önemlidir. Bitcoin düşmeye devam ederse, altcoin büyük olasılıkla yukarıda belirtilen destek noktalarına ulaşacaktır. Vechain’in fiyat hareketinin yapısı ancak Bitcoin’in trendi yukarı doğru değiştiğinde anlam ve kazanç sağlayacaktır. Yani, şu anda 10 dolar seviyesi imkansız görünüyor.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin