Mastercard, Asya Pasifik bölgesinde kripto bağlantılı kartları çıkarıyor
Mastercard, Asya Pasifik bölgesinde kripto bağlantılı kartları çıkarıyor

Mastercard, Asya Pasifik bölgesinde kripto bağlantılı kartları çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto para birimlerinin kullanımı bu seneyle birlikte fazlalaştı. İnsanlar daha fazla kripto varlıklara yöneldi. Dünyanın genelinde kullanılması ülke ve şirketlere de yol gösterici oldu. El Salvador’un resmi olarak Bitcoin para birimini tanıması her şeyi değiştirdi. Kurumsal şirketlerinde hareket etmesiyle reel pazarda kriptoların kullanılmasının önü açıldı. Bu alanda Mastercard, fazlasıyla yol katetti.

Ödeme şirketi olarak bilinen Mastercard, son yıllarda kripto varlıklarına bir hayli fazla yöneliyor. Kullanıcıların isteğine cevap verebilmek adına şirket ödeme sistemlerine kripto varlıklarını da dahil etmek istiyor. Bunun için çalışmalar yürüten şirket ilk olarak Asya Pasifik bölgesini seçti.

Amerikalı finans şirketi, Asya bölgesinde kripto destekli ödeme kartlarını piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu planlama için Asya Pasifik’te yer alan 3 kripto para şirketi ile ortaklık kurdu. Müjde şirket tarafından bugün yapılan açıklamayla geldi. Ortaklık yapılan şirketler ise daha sonrasından açıklandı. Hong Kong merkezli kripto ticareti girişimi Amber Group, Avustralya kripto para borsası CoinJar ve değişim platformu Bitkub işletmeleriyle anlaşıldı.

Mastercard kriptoyu hızlı şekilde benimsiyor

Finans şirketi Mastercard, daha öncesinde kripto varlıklara ilgi göstermişti. Şubat ayında bazı kripto para birimlerini doğrudan ağında desteklemeye başlamıştı. O günden beri şirket dijital varlıklara ilgiyi artırdı.

Şirketin Asya Pasifik bölgesinde yaptığı bir anket ise kullanım ile ilgili bilgiler veriyor. Mastercard tarafından yapılan ankete göre Asya Pasifik bölgesinde bulunan kullanıcıların yüzde 45’i 2022 için kripto kullanabileceklerini belirtti.

Mastercard Asya Pasifik bölge sorumlu başkan yardımcısı Rama Sridhar ise yaşanan gelişmeler hakkında şunları söyledi:

Mastercard ile aynı temel ilkelere bağlı kalan şirketlerle iş birliği içindeyiz. Herhangi bir dijital para biriminin istikrar, mevzuata uygunluk ve tüketici korunması önemli. İnsanlara ödeme yöntemlerinde daha fazla seçenek ve esneklik sağlamak için kripto para birimlerini dahil edebiliriz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin