Mandela’nın altın elleri

Mandela’nın altın elleri Bitcoin ile satıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Afrika’nın ilk siyahi ve efsane başkanı Nelson Mandela’nın altın elleri Bitcoin karşılığında satıldı. Ellerin altın dökümleri yaklaşık olarak 10 milyon dolar değerinde Bitcoin ile bir şirket tarafından satın alındı.

BBC’de yer alan habere göre, Kanadalı kripto döviz kuru şirketi Arbitrade, Güney Afrikalı işadamı Malcolm Duncan’dan efsane başkanın ellerini satın aldı. Firma, gençleri anti ırkçılık konusunda mücadele eden Nelson Mandela’nın yaşamı hakkında eğitmek için küresel bir “Nelson Mandela’nın Altın Elleri” turu başlatmayı planladığını söyledi.

Mandela’nın altın elleri işe yarayacak

Şirket, Nelson’un altın ellerini çocukları eğitmek gibi faydalı bir iş için kullanacak. Mandela, Güney Afrika’da beyaz azınlık yönetimi ile mücadele ettiği için 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 1990 yılında serbest bırakıldı ve 1994’ten 1999’a başkan olarak görev yaptı. Mandela, 2013 yılında, 95 yaşında öldü.

Yaklaşık 9 kilogram ağırlığında olan altın eller, Mandela’nın elini, avuç ve yumruğunu içerir. Bunlar, eski başkanın Robben Adası’ndaki hapishanede geçirdiği yılları işaretlemek için hazırlanan koleksiyonun da bir parçası. Diğer koleksiyon setlerini imha etmek için Mandela emir vermişti. Arbitrade, Duncan’a, 50 bin dolarlık Bitcoin depozitini ödediğini ve geri kalanının en az 2 milyon dolarlık çeyrek taksitte ödenmesi beklendiğini bildirdi.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin