Alarm: Madenciler, Bitcoin fiyatında bu senaryoyu bekliyor! Kabus yeni mi başlıyor?
Alarm: Madenciler, Bitcoin fiyatında bu senaryoyu bekliyor! Kabus yeni mi başlıyor?

Alarm: Madenciler, Bitcoin fiyatında bu senaryoyu bekliyor! Kabus yeni mi başlıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madencilik kârlılığı Ekim 2020’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. 

Bitcoin (BTC) fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.788 $’dan %70’in üzerinde bir düşüşle 20.800 $’a geriledi. Fiyat sonrasında 21.000 doların üzerine çıkmış olsa da, temel piyasa göstergeleri, ayıların mevcut piyasada hakimiyete sahip olduğuna işaret ediyor.

Bitcoin madencileri fiyatta düşüş bekliyor

Madenciler tarafından kripto borsalarına gönderilen BTC hacmini gösteren bir metrik olan “Bitcoin Madencilerinden Borsaya Akış”, yedi ayın en yüksek seviyesi olan 9.476’ya yükseldi. Bu artış madencilerin şu anda fiyatın düşeceği beklentisiyle BTC’lerini sattığını gösteriyor.

BTC madencilerinin eylemleri, madencilik ödüllerinde kayıplara maruz kalmamalarını sağlamak için çoğunlukla BTC sattıklarından, genellikle piyasa duyarlılığını iyi şekilde yansıtabiliyor. Bitcoin madencilerinin satış faaliyetindeki artış, madencilik kârlılığındaki önemli düşüşle destekleniyor.

Madencilik kârlılığı zirve noktasında %75’in üzerinde düştü ve Bitcoin’in hash oranı da şu anda Ekim 2020’den bu yana en düşük nokta olan 0,0950 $/TH/gün seviyesinde bulunuyor.

Borsalara madenci net akışı da pozitife döndü. Madenci net akışı pozitif olduğunda, borsalara kişisel cüzdanlara gönderilenden daha fazla para gönderildiğini gösterir. Bu tür davranışlar, madencilerin fiyat konusunda düşüşte olduğunu ve satış baskısı altında olduklarını gösterir.

Birçok BTC madencilik teçhizatı, fiyatın 21.000 doların altına düşmesi ve fiyat düzelmezse kapanma riskiyle kârsız hale geldi. Kripto piyasasının geri kalanı da BTC’yi takip ediyor.

Geçtiğimiz on yıl boyunca, BTC sayısız boğa döngüsü gördü ve ardından tepeden %80-90 düşüş yaşadı, ancak BTC fiyatı hiçbir zaman önceki döngünün tüm zamanların en yüksek seviyesinin altına düşmedi. Şu anda BTC, 2017’nin en yüksek seviyesi olan 19.783 $’a çok yakın işlem görüyor ve buradan olası herhangi bir satış, onu 2017 bölgesine itebilir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin