Serbest düşüş can yaktı: İşte LUNC’taki günlük kayıp…

Luna Terra haberleri: Luna’nın ardında bıraktığı kalıntılar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra blok zinciri ve UST de-pegging olayını takiben, Terra ağ ekosistemi artık neredeyse değersiz belirteçler ve protokollerden oluşuyor. Hemen hemen hiçbir değere sahip olmayan varlıklar silsilesine katıldı. Luna Terra haberleri çoğalırken geri yatırımcıların tek umudu kaldı.

Hem UST hem de LUNA, ilk on kripto piyasası değeri yarışmacısıydı. Ayrıca Terra’nın merkezi olmayan finans (DeFi) varlığı, kilitlenen toplam değer açısından Ethereum’dan sonra ikinci sırada yer alıyordu. Bugün geriye kalan Terra tabanlı token sahipleri ve DeFi protokol operatörleri bir mucize bekliyor.

Terra Luna son dakika haberleri arasında en önemlisi ise Airdrop oldu. Do Kwon, borsalardan Luna adetlerini aldıklarını belirtti.

Terra’nın Luna’sı değerinin %96’sını kaybetti

Terra blok zinciri fiyaskosunu ve ekibin TerraUSD (UST) patlamasını nasıl ele aldığını çevreleyen çok sayıda haber bültenleri süslemeye devam ediyor. Pek çok insan, UST ve Terra’nın yerel tokenı LUNA’nın son iki hafta içinde önemli ölçüde değer kaybettiğini biliyor.

LUNA, 7 Mayıs’ta token başına 72$’dan işlem gördüğü yerden şimdi %99.999849 düşüşle adeta tarihe geçti. Terra’nın ayrıca ANC, MIR, ASTRO, MARS ve daha fazlası gibi bir token ekosistemi vardı.

Anchor (ANC), DeFi protokolü için yönetim belirteci son iki hafta içinde %96 düştü ve Astroport’un ASTRO belirteci %98 düştü. Son 14 gün içinde Mirror Protocol’ün MIR’si %80,4, Pylon Protocol’ün MINE’ı ise %96,9 değer kaybetti.

Benzer şekilde, Mars Protokolü (MARS) %97,6 kaybetti ve Loop Finance belirteci LOOP son iki hafta içinde %98,3 düştü. İstatistikler, 7 Mart 2022’de Terra token ekosisteminin 44 milyar dolar değerinde olduğunu ve bugün %96,70 düşüşle 1,45 milyar dolara gerilediğini gösteriyor.

Kısaca Luna Terra haberleri arkasında büyük bir enkaz bıraktı. Beraberinde pek çok varlık tarihe gömüldü. Varlıklar halen işlemlere açık olsa da eski yerlerinden oldukça uzak.

En Büyük 2. Defi’den 33. sıraya 

Terra’nın merkezi olmayan finanstaki varlığı, bir zamanlar çok büyüktü. Çünkü mevcut tüm blokajlardan kilitli ikinci en büyük toplam değeri (TVL) elinde tutuyordu. 5 Nisan 2022’de Terra’nın net TVL’si 31.21 milyar dolar iken bugün ise 118.81 milyon dolara düştü.

Luna Hard Fork oylaması son durum

Terra Luna haberleri: Terra’nın yeniden doğuş umudu

Projenin kurucusu Do Kwon ve diğer birçok Terra destekçisi, Terra’yı küllerden diriltmek için yeni bir canlanma planı ortaya koydu. Plan, zinciri UST de-pegging olayından önce bir anlık görüntüde çatallamak ve yeni jetonları UST ve LUNA sahiplerine Airdrop ile göndermek. Bu konuda başarılı olup olmayacağı ise merak konusu.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin