Dikkat! Ethereum DeFi hakimiyetini kaybediyor mu? İşte tüm veriler
Dikkat! Ethereum DeFi hakimiyetini kaybediyor mu? İşte tüm veriler

Dikkat! Ethereum DeFi hakimiyetini kaybediyor mu? İşte tüm veriler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En son CoinMarketCap raporuna göre Ethereum, Uniswap, Compound, Yearn Finance gibi diğer DeFi rakiplerine karşı hakimiyetini kaybetme sürecinde.

Ethereum, dijital varlık endüstrisindeki ilk akıllı sözleşmeydi ve 2017’de, en sonuncusu 2021’de olmak üzere çok sayıda popülerlik döngüsü gördü. Proje, geliştiricilerin merkezi olmayan çözümler oluşturmasına ve çeşitli şekillerde para kazanmasına olanak tanıyor. Ancak endüstrinin evrimi ile birlikte pazar, daha az ücret, daha fazla potansiyel ve daha kolay giriş sunan alternatif çözümlerin sayısında artış gördü.

Ethereum Market Cap

Ethereum hakimiyeti Mart’ta %84 iken %55’e düştü!

Mayıs ayının başında, Ethereum, Mart 2021’e kıyasla pazardaki hakimiyetinin neredeyse %30’unu kaybederken, diğer platformlar, esas olarak Ethereum’a karşı üstünlükleri nedeniyle DeFi ekosistemlerinin hızlı büyümesini görüyorlardı.

Binance’in BNB zinciri, zirvede TVL’de 30 milyar dolardan fazla kazandığı ve şu anda sözleşmelerde kilitli yaklaşık 11 milyar dolarlık fon bildirdiği için Ether’in başlıca rakiplerinden biriydi.

EVM uyumlu zincirlerin bir başka temsilcisi, Eylül 2020’de DeFi çılgınlığından hemen önce başlatılan Avalanche’dı. 2021 yazından sonra Avalanche’ın TVL’si ve piyasa değeri fırladı.

Son olarak, Solana ağı “Ethereum katili” olarak tasarlandı ve yolunun başlangıcında başarılı oldu. NFT çılgınlığı sırasında, Ethereum’un kullanıcı talebine ayak uyduramaması yüksek ücretlere neden oldu ve bu, aynı işlevi daha ucuz bir “fiyat” için sunan Solana lehine sonuçlandı.

Zirvede, Solana 78 milyar dolarlık piyasa değeri bildirdi, ancak sürekli kesintiler ve diğer teknik sorunlar nedeniyle, kullanıcılar ağı tamamen terk etti.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin