featured

LUNA, yüzde 76 oranında etkileyici bir ralli ile rakiplerini geride bıraktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası bir süredir düşük fiyatlarda işlem görüyordu. Yatırımcıların yakından takip ettiği altcoin’lerden bir tanesi olan LUNA, geçtiğimiz hafta %76 oranında değer kazanarak toplam piyasa değeri bakımından Solana ve Cardano’yu geride bıraktı. Küresel anlamda Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimlere rağmen piyasanın toparlanmaya devam etmesi oldukça umut verici.

Kripto para piyasası şu anda güçlü bir toparlanma yolunda ilerliyor. Bitcoin, son 24 saat içinde yaklaşık %14 oranında değer kazanarak 43,000 dolara yükseldi. Bu toparlanma hareketleri sonucunda kripto para piyasasının toplam değeri %11,7 oranında bir artış yaşayarak 2 trilyon dolara ulaştı.

LUNA

Terra (LUNA) geçtiğimiz gün kaydettiği kazançlar ile şu anda lider durumda. Altcoin, bu hareketi ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşma yolunda emin adımlarla devam ediyor.

LUNA piyasa değerine göre en büyük yedinci kripto para birimi oldu

LUNA toparlanma hareketleri ile şu anda piyasaya öncülük ediyor. Geçyiğimiz hafta toplamda %76 oranında etkileyici bir performans gösterdi. CoinGecko verilerine göre, bu yazı yazılırken LUNA yaklaşık %22,6 oranında değer kazandı ve 88,88 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Yaşanan fiyat artışı nedeniyle, altcoin’in piyasa değeri de önemli ölçüde arttı. Bunun sonucunda da 33,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük yedinci kripto para birimi oldu.

Terra, toparlanma hareketleri sonucunda şimdi Cardano (ADA) ve Solana (SOL)’nın piyasa değerini aştı. Bu iki kripto para birimi de sırasıyla sekizinci en büyük ve dokuzuncu en büyük altcoin olarak işlem görüyor. Bununla birlikte, ikisi de gayet iyi performans gösteriyor. Son 24 saat içinde ADA %15,94 oranında değer kazanırken, SOL ise aynı dönemde %17,32 oranında yükseliş kaydetti.

Kripto para piyasası jeopolitik gerilimlere rağmen toparlandı

Kripto para piyasası, Rusya ve Ukrayna arasında meydana gelen jeopolitik gerilimlere rağmen son birkaç gün içinde önemli ölçüde toparlandı. Kripto topluluğu Ukrayna hükümetine bağışta bulundu. Savaşa destek amaçlı toplamda 192,4 adet Bitcoin bağışı yapıldı.

Kripto topluluğundaki en önde gelen kişilerden bazıları da mevcut gerilimlere yönelik bağışta bulundu veya seslerini yükseltti. Polkadot’un kurucusu, bağışı gönderebilmek etmek için kullanabileceği bir DOT adresi alırsa Ukrayna’ya 5 milyon dolarlık bağış sözü verdi.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried de bu amaca yönelik bağışta bulundu. Yönetici, FTX’in platformda kayıtlı her Ukraynalının hesabına 25 dolar yatıracağını söyledi. Ukrayna’daki hayır kurumları da büyük bağışlar aldı.

Ayrıca, Ukrayna başbakan yardımcısı da tüm büyük borsaları Rus ve Belarus kullanıcılarının hesaplarını dondurmaya çağırıyor. Ancak Binance, Coinbase ve Kraken dahil olmak üzere önde gelen borsalardan bazıları, böyle bir eylemin yapılması için yasal bir gerekçeye ihtiyaç duyduklarını söyleyerek bu talebi geri çevirdi.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin