featured

Litecoin, yoğun satış baskıları arasında yüzde 60’lık bir ralliye mi işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının geri kalanı da Litecoin de büyük oranlarda değer kaybı yaşadı ve ATH’sinden oldukça aşağıda işlem görüyor. Bununla birlikte LTC’nin en son performansı, özellikle şimdi de 100 dolar seviyesinin altında işlem gördüğü için aşırı satın bölgesine girmesine sebep oldu.

Litecoin, Mayıs 2021 tarihinde 389 dolar seviyesi ile tüm zamanların en yüksek seviyesine dokundu. Bu tarihten sonra da LTC, bu seviyelere bir daha hiç yükselemedi. Bu yazının yayınlandığı sırada altcoin, güçlü bir düşüş hareketinin başlamasıyla birlikte 98 dolardan işlem görüyor.  Şu anki fiyatı, ATH’sinden yaklaşık olarak %77 oranında daha düşük. Yani ciddi bir şekilde satış yapılmış.  indirimli, Ancak yaşanan son satışlar altcoin fiyatını 2022 yılının en düşük seviyesi olan 90 dolara kadar geriletti.

Litecoin geri dönüş yapabilecek mi?

Fiyat, bu yıl şubat ayında en son 90 dolara gerilemesinden bu yana önemli ölçüde bir geri dönüş yaptı.  Benzer bir sonuç, fiyatın 100 doların altına düştüğü ocak ayında da gözlendi. Bu, 90 dolar civarında yapısal destekle karşılaşabileceğini gösteriyor. Özellikle yoğun indirimi göz önüne alındığında, aynı seviyede bir yükseliş kırılması olasıdır.

Litecoin grafik

LTC, %60’ın üzerinde bir ralli sağlayabilir mi?

Litecoin’in mart ayındaki rallisi, aralık ayından bu yana kilitlendiği azalan aralığından çıkan sağlıklı bir yükseliş trendi ile sonuçlandı. Nisan ayındaki fiyat hareketi bu kazanımları sildi. Ancak ralli, boğa piyasası sırasında güçlü bir ivmenin altını çizdi.

Fibonacci düzeltme çizgilerini yukarıdan şubat ayının en düşük seviyesine kadar izlemek, bir sonraki Fibonacci düzeltme seviyesinin 161 dolar fiyat seviyesinde olduğunu ortaya koyuyor. Fiyatın bu seviyeye geri dönmesi için %60’lık bir ralli gerekir. Böyle güçlü bir ralli, ağır bir birikim gerektirir. Litecoin’in son düşüşü, daha düşük fiyat seviyelerinde birikim için başka bir fırsat sunuyor.

Zincir üstü metrikler, LTC’nin birikim yaşayıp yaşamadığına dair yararlı bilgiler sağlayabilir. Balina işlem sayısı metriği, 5 Nisan’dan 21 Nisan’a kadar artan etkinliği vurgulamaktadır.

Bu, fiyatın aşağı yönde önemli bir piyasa düzeltmesi yaşadığı fiyatla aynı fiyattır. Bu da artan dağıtım anlamına gelir. Aynı zamanda, LTC’nin piyasa değerine göre gerçekleşen kârda bir düşüş olduğunu ortaya koyan MVRV oranıyla da örtüşmektedir.

Balina işlem sayısı, son 3 gün içinde etkinliğin azaldığını gösterir. Önümüzdeki birkaç gün içinde başka bir artış, daha düşük fiyat seviyelerinde bir birikim dalgasına işaret edebileceğinden dikkat edilmesi gereken bir şey. Böyle bir sonuç özellikle küresel kripto piyasa değeri bir artış yaşarsa, Litecoin için önemli bir artışa neden olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin