Kurumsal yatırımcıların ilgisi artıyor! Bitcoin fiyatını etkileyecek mi?
Kurumsal yatırımcıların ilgisi artıyor! Bitcoin fiyatını etkileyecek mi?

Kurumsal yatırımcıların ilgisi artıyor! Bitcoin fiyatını etkileyecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yaşanan çöküşün ardından kurumsal yatırımcılar Bitcoin hakimiyetini ele almaya başladı. Zincir içi veri sağlayıcı Glassnode tarafından elde edilen bilgilere göre piyasadaki son işlemlerin transfer hacminin %65’i 1 milyon dolar seviyesini aşıyor. Bu da kurumsal yatırımcıların mevcut değişikliklerden ve potansiyel fiyat değişikliklerinden çoğunlukla sorumlu olduğunu ortaya koyuyor.

Piyasadaki artan kurumsal hakimiyet, ilk olarak Bitcoin fiyatlarının 10.000 dolar 11.000 dolar seviyesinde olduğu Ekim 2020 tarihinde kurulmuştu. Devamında gelen BTC fiyat artışı, büyük ölçüde yatırımcıların BTC ticaretine olan ilgisindeki ve katılımındaki önemli artışa bağlanabilir. Yeni yatırımcıların ilgisi daha fazla Bitcoin büyümesi olasılığı ile kripto para birimi birikimi potansiyeline de atıfta bulunabilir.

Kripto piyasasını önümüzdeki günlerde ne bekliyor?

Image

Aynı zamanda, çeşitli hükümetler tarafından getirilen düzenleyici kısıtlamalar da dahil olmak üzere çok sayıda başka faktör, BTC talebini ve diğer yatırımcıların mevcut düzeltmenin ortasında BTC’ye olan ilgiyi artırabilir. Diğer şeyler eşit olduğunda, piyasadaki büyük kurumsal yatırımcılar Bitcoin oynaklığının azalmasına katkıda bulunmalıdır.

Tüm bunlara ek bilgi olarak, 10 milyon doların üzerindeki en kapsamlı işlemler, piyasadaki transfer hacminin yaklaşık %40’ını oluşturuyor. Böylece büyük yatırımcıların katılımını gösteren eğilimler de olumlu ilerliyor. Bu nedenle, BTC sahiplerinin ve işlemlerinin yapısı, farklı sektörlerden artan sayıda yatırımcı tarafından önemli bir yatırım aracı olarak tanınmasıyla değişebilir.

Önümüzdeki aylarda stratejik yatırımcıların katılımı devam ederse, mevcut kripto piyasası düzeltmesi başarıyla tamamlanabilir. Kurumsal yatırımcılar tarafından uzun vadeli yatırımlara ve planlamaya öncelik veren birikmiş rezervler, gelecek için önemli bir temel oluşturabilir.

Bununla birlikte, çeşitli temel ve düzenleyici faktörlerin dahil olması nedeniyle piyasadaki belirli zaman dilimleri ve fiyat değişiklikleri belirsizliğini koruyor. Kurumsal yatırımcılar, likit ve risk kabul derecesini doğrudan etkileyeceği için Federal Rezerv tarafından uygulanan para politikasına karşı temkinli davranabilirler. Artan faiz oranı, kripto yatırımcıları için endişe de yarabilir. Şunu da göz önünde bulundurmakta fayda var yatırımcılar uzun vadeli yatırımlarını bu durumda devam ettirebilir.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin