JPMorgan'dan şok edici Bitcoin tahmini! Öncekilerden neden farklı?
JPMorgan'dan şok edici Bitcoin tahmini! Öncekilerden neden farklı?

JPMorgan’dan şok edici Bitcoin tahmini! Öncekilerden neden farklı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önde gelen yatırım bankası JPMorgan, Bitcoin fiyatının uzun vadeli tahminini değiştirdi. Banka, Bitcoin’in 60.000 dolar seviyelerinde olduğu Kasım ayında uzun vadeli fiyat tahminini 146.000 dolar olarak paylaşmıştı. Ancak son düşüşle birlikte tahmininde değişikliğe gitti. 60 Bu değişikliğin en önemli nedenlerinden biri, varlığın son zamanlarda karşı karşıya kaldığı artan oynaklıkla ilgilidir.

Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından biri olan JPMorgan, Bitcoin’in uzun vadede ulaşacağı fiyat konusundaki fikrini büyük ölçüde değiştirdi. JPMorgan geçen yıl yükselişe geçerken, bu rakamı yaklaşık 150.000 dolar olarak açıklamıştır. Bu sene ise yaşanan ekonomik durumları göz önünde bulundurarak tahmini düşürdü.

Daha önce hesaplanan sayının yaklaşık dörtte biri olan yeni 38.000 dolarlık fiyat, altın ve Bitcoin ve piyasanın oynaklığı ile ilgili farklı bir bağlamda tahmin edildi. Bu konuda, JPMorgan bir notta şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin/altın oynaklık oranının bu yıl sonra 2 katına düşeceğine dair önceki tahminimiz gerçekçi görünmüyor. Bitcoin’in altına 4 kat civarında bir volatilite oranına dayanan Bitcoin için makul değerimiz 150.000 doların 1/4’ü veya 38.000 dolar olacak.”

JPMorgan: Artan oynaklık kurumsal ilgiye zarar veriyor

Dev banka incelediği bir diğer faktör, Bitcoin ve kripto piyasasının genel olarak yaşadığı oynaklık oldu.

Bank yayınladığı notta şu sonuca vardı:

Bitcoin için ileriye dönük en büyük zorluk, oynaklığı ve daha fazla kurumsal kabulü engelleyen patlama ve düşüş döngüleridir.”

Kripto para fiyatlarındaki son düşüş, birkaç faktöre bağlandı ve bazıları, Federal Rezerv tarafından yapılan son duyuruların, S&P500 gibi diğer piyasalarla korelasyon sergileyen kripto piyasalarını etkileyeceğini düşündü. Bu kişilerden biri, “Circo Loco” adlı yakın tarihli bir özette, kripto para piyasasına girmek isteyen yatırımcılara “bekle ve gör” yaklaşımını öneren Arthur Hayes idi.

Ayrıca Huobi’den Aralık ayında yayınlanan “Taper Landed” başlıklı yayınlanan raporda, yaklaşan daralmanın kripto para piyasasının büyümesini etkileyeceğini açıkladı. JPMorgan, son piyasa hareketlerinde herhangi bir kapitülasyon belirtisi bulamadığından, piyasanın daha da düşebileceğine inanıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin