featured

Veriler, büyük kurumların düzeltme hareketleri sırasında Bitcoin biriktirdiğini gösteriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in işlem hacimlerinin neredeyse tamamı 100,000 doların üzerindeki işlemlerden oluşur. Blockchain araştırma firması Into The Block’tan bir rapor, 2020’den beri milyar dolarlık kurumsal ticaretin BTC likiditesine nasıl hâkim olduğunu gösteriyor.

Yakın tarihli bir rapora göre, büyük işlemler (firmanın 100,000 doların üzerindeki anlaşmalar dediği şey) 2020 yılından bu yana sürekli olarak Bitcoin’in işlem hacimlerinin %90’ından fazlasını oluşturuyor.

Bunu, piyasaya yeni girenlerden veya mevcut yatırımcıların daha fazla yatırım yapmasıyla ortaya çıkan ve artan kurumsal talebe bağlıyor. 2020 yılı kripto para birimlerinin lideri olan BTC için oldukça önemli bir yıldı.

Bitcoin

Tesla, Block ve Paypal gibi kuruluşlar da 2020 yılında Bitcoin’e yatırım yapmaya başlamıştı. Daha önce de belirtildiği gibi BTC işlem hacimlerine büyük işlemler hâkim durumda.

Sonuç olarak, Bitcoin için ortalama işlem boyutu oldukça arttı.  Into The Block’a göre, Ağustos 2021’den bu yana ortalama Bitcoin işlemi 500,000 dolardan fazla oldu. Bu sayı token, kasım ayında rekor seviyeye ulaştığında ise 1,2 milyon dolara kadar çıktı.

Bitcoin’e kurumsal ilgi artmaya devam ediyor

2022 yılındaki muazzam piyasa volatilitesine rağmen, kripto para birimine olan kurumsal ilgi çok az yavaşlama işareti gösterdi. Coinshares’ten gelen son veriler, kripto piyasalarının bu yıl art arda yedi hafta kurumsal sermaye girişi gördüğünü gösteriyor.

Yatırım şirketi olan Bain Capital, bu ayın başlarında 560 milyon dolarlık bir kripto fonu toplarken, Pantera Capital ise bir blockchain fonu için 1 milyar doların üzerinde taahhüt aldı.

Into The Block’un araştırma başkanı olan Lucas Outumuro bu konuda şunları söyledi:

Kriptonun merkeziyetsiz bir varlık sınıfı olduğu inancı azalabilir. Ancak bu, geleneksel finans ve teknoloji kurumlarının ilgisini azaltıyor gibi görünmüyor. Kripto para piyasasındaki ana oyuncular gelişiyor. Bu durum fiyatlara yansımasa bile kurumsal talebin artmaya devam ettiğine dair işaretler var.

Kriptonun hisse senetleriyle olan ilişkisi artıyor

Mevcut eğilim, Bitcoin’i ve kripto piyasasının geri kalanının geleneksel hisse senetleri ile daha uyumlu bir şekilde işlem görmeye başlamasına neden oldu. Örneğin Bitcoin, büyük ölçüde S&P 500 ve Nasdaq endekslerindeki kayıplara paralel olarak, bu yıl yaklaşık olarak %15 oranında bir düşüşle işlem görüyor.

Kripto piyasasındaki son volatilite, Rusya ile Ukrayna çatışmasının neden olduğu ekonomik bozulmaya tepki olarak kurumlar tarafından yapılan panik ticaretine de atfedildi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin