featured

Shiba Inu konusunda kararsız yatırımcılara bir rehber! İşte satmak için 2, satın almak için 1 önemli neden…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında köpek temalı gözde meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Inu’nun matematiksel değerleri en iyi getirilerini zaten çoktan sağladığını gösteriyor. Ancak hâlâ satın almak için geçerli sebepler var.

Shiba Inu bugün %1,48 oranında değer kaybı yaşarken bu yıl toplamda %35 oranında düşüş kaydetti Bu düşüş hareketi Ekim 2021 tarihinde başlayan çok daha keskin olan %76 oranındaki düşüşün devamı niteliğinde. Bu değer kayıpları meme coin’in ünü için hiç de yardımcı olmadı.

Shiba Inu

Yine de köpek temalı meme coin, şaşırtıcı bir şekilde 2021 yılının tamamında  %43,800,000 oranında getiri sağladı. Bu da, 1 Ocak tarihinde yalnızca 2,29 dolar değerinde Shiba Inu satın alıp elinde tutan yatırımcıları milyoner yaptığı anlamına geliyor.

Ancak altcoin’in şu anki hareketleri onu satmak için var olan nedenleri artırıyor. Yine de bazı yatırımcıların portföyünde bulundurması için geçerli sebepler mevcut.

İşte Shiba Inu yatırımcıları için satış yapmaları için 2, satın almaları için ise 1 neden. Bu nedenler TheMotleyFool yazarlarından olan Anthony Di Pizio tarafından öne sürülmüştür.

Satmak için ilk neden: Yönetmelik

Kripto para birimlerinin en popüler özelliklerinden biri, yatırımcılara bir anonimlik perdesi sağlayan, finansal sisteme uygulanan geleneksel kural ve düzenlemelerin dışında kalan merkezi olmayan yapılarıdır. Ama bu hem bir hediye hem de bir lanettir.

Kripto para birimi etkinliğinizi İç Gelir Servisi’ne (IRS) bildirmekten ve dolayısıyla vergilerden kaçınmak kulağa hoş gelse de, düzenlemenin önemli faydaları vardır. Örneğin, ABD’deki herhangi bir bankadaki nakit hesabınız, 250,000 dolara kadar devlet garantisi ile korunmaktadır. Yani o banka batarsa, paranız güvende kalır. Bu lüks kripto para sahiplerine tanınmaz.

Aslında, ABD’deki bazı popüler kripto brokerleri, müşterilerinin varlıklarını korumak için yeterli düzeyde sigorta alamadıklarını açıkladı. Müşterileri adına 22 milyar dolar değerinde token tutan Robinhood gibi bir komisyoncu için, bu şirketin bir hack’lenmesi veya genel bir finansal başarısızlığı, müşterileri için feci kayıplara neden olabilir.

Yine de düzenlemenin faydalarına rağmen; bunları yürürlüğe koymak, kripto endüstrisinin merkezi olmayan, anonim özelliklerinin çoğunu ortadan kaldıracak ve bu da varlık sınıfının geleneksel para birimlerine kıyasla bazı rekabet avantajlarını azaltacaktır.

ABD hükümetinin önerdiği şey tam olarak bu. 2023 yılına kadar, kripto brokerlerinin yasalarca kripto para yatırım faaliyetlerini IRS’ye bildirmeleri istenebilir. Bu da müşterilerini token’larını sattıklarında, takas ettiklerinde veya harcadıklarında kazançları üzerinden vergi ödemekle yükümlü kılar.

Ek olarak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), piyasa manipülasyonunu azaltmak için menkul kıymet düzeyinde denetimler ve uyumluluk standartları uygulamak için kripto borsalarını düzenlemenin yollarını araştırıyor.

Elbette bu değişiklikler sadece Shiba Inu’ya özel değil ve tüm kripto para sektörüne zarar verebilir. Ancak, Shiba Inu gibi daha spekülatif token’ların aksine Bitcoin gibi en büyük ve en iyi kripto para birimlerine sığınan yatırımcılar için kaliteye kaçışı tetikleyebilir.

Satmak için ikinci neden: Matematik

Bu doğru, matematik. Ve sayılar oldukça basit. Shiba Inu topluluğunda, token’ın buradan elde edebileceği potansiyel getiriler hakkında birçok spekülasyon yapıldı. Örneğin Shiba Inu 1 dolara yükselebilir mi? Bu pek de olası değil.

Şu anda dolaşımda 589 trilyon adet Shiba Inu token’ı var. Token başına 0,000022 dolarlık mevcut fiyatıyla toplam piyasa değeri 13 milyar dolardır. Token başına 1 dolar olması demek toplam piyasa değerinin 589 trilyon dolar olması demektir. Bu da, şu anda 431 trilyon dolar ile dünya çapında kaydedilen tüm servetten daha fazladır. Başka bir deyişle, mevcut arz seviyesi göz önüne alındığında bu meme coin’in 1 dolara yükselme şansı temelde sıfırdır.

Mevcut haliyle, Shiba Inu için makul olarak yukarı yönlü en yüksek hedefi ne olabilir? Yatırımcılar, altcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,000089 doları hedefleyebilir. Bu da %304 oranında bir kazancı temsil eder. Bu, 2021 yılındaki milyonlarca yüzdelik getirisine kıyasla sönük kalıyor. Ancak yine de azımsanamayacak derecede harika bir sonuç olur. Bununla birlikte, daha da iyisini yapabilecek çok sayıda gelir getiren kripto para birimi ve hisse senedi olduğunu da belirtmekte fayda var.

Satın alma nedeni: Metaverse

Metaverse; insanların kendilerinin dijital avatarları olarak var olduğu, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi iş ve sosyal faaliyetlere katıldığı sanal bir dünyayı tanımlar. 2030 yılına kadar 1,6 trilyon dolarlık bir endüstri değeri öneren bir tahminle, internetin ilk günlerine rakip olabilecek bir yatırım fırsatı olmayı vaat ediyor.

2022 yılının başlarında, Shiba Inu geliştiricileri; Shiba Inu topluluğu, token’ları ve oyunları için merkezi bir buluşma yeri olarak tasarlanmış bir metaverse olan Shiberse’yi duyurdu. İşlemleri kolaylaştırmak için kullanılacağından Shiba Inu token’ı için değer yaratacak sanal arazi ve NFT’ler içerebileceğine dair spekülasyonlar mevcut.

Shiberse yükseliş yaşarsa, şimdiye kadar işletmeler ve tüketiciler arasında oldukça tartışmalı bir konumda olan Shiba Inu token’larının benimsenmesini sağlayabilir. Şu anda Shiba Inu’yu çoğunlukla belirsiz 645 yatırımcı kabul ediyor. Bu nedenle metaverse’de bu yeni kullanım senaryosunu oluşturmak yatırımcılara fayda sağlayabilir.

Ama yine de bu da uzak bir ihtimal ve önümüzdeki yol belirsizliklerle dolu. Shiba Inu’ya yatırım yapmak isteyenler, bunu hisse senetleri gibi çeşitli geleneksel varlıklar ile portföyünün bir parçası olarak yaparlar.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin