featured

Kripto tasfiyeleri 300 milyon dolara yaklaştı! Yatırımcıların endişeleri devam ederken sıradaki hareket ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasındaki katliam bugün de devam etti. Bu katliam sonucunda vadeli işlemler sektöründe yaklaşık 300 milyon dolarlık tasfiye yaşandı.

Tasfiyeler 300 milyon dolara yaklaştı

Herhangi birinin tasfiyenin ne olduğunun farkında olmaması durumunda, ticaretin işleyişine kısaca bir göz atmak en iyisidir.

Bir yatırımcı bir kripto vadeli işlem açtığında, önce marj adı verilen bazı başlangıç ​​teminatlarını ortaya koymak zorundadır.

Bu marj karşısında yatırımcılar, genellikle başlangıç ​​pozisyonunun birçok katı olan bir kredi olan kaldıracı tercih edebilir.

Kaldıracın avantajı, (sözleşmenin amacı) kripto fiyatının yatırımcının bahis yaptığı yönde hareket etmesi durumunda, kârın yalnızca ilk pozisyonun kazancından çok daha fazla olmasıdır.

Bununla birlikte fiyat ters yönde hareket ederse, kayıplar da kaldıraçla aynı miktarda büyütülür.

Başlangıç ​​marjının belirli bir kısmı bu kayıplar tarafından tüketildiğinde, işlem zorla kapatılır. İşte tasfiye budur.

Şimdi, kripto piyasasında son bir gündeki vadeli işlem tasfiyeleriyle ilgili verilere bir göz atalım:

kripto para tasfiye

Yukarıdaki tabloda görebileceğiniz gibi, kripto vadeli işlemler piyasasında son 24 saat içinde yaklaşık 287 milyon dolar tasfiye edildi.

Bunun dışında, yalnızca son on iki saat içinde yaklaşık 241 milyon dolar değerinde tasfiye gerçekleşti. Son dört saat, neredeyse 64 milyon dolarlık büyük tasfiyeler gördü.

Son gündeki kaldıraç oranı, yaklaşık 80,000 vadeli işlem pozisyonunu içeriyordu ve bunların %71’i uzun vadeli yatırımcılara aitti.

Bu gerçek, tasfiyelerin çoğunluğunun bugün daha fazla katliam yaşayan piyasa tarafından tetiklendiği için oldukça mantıklı.

Bu tür büyük tasfiyeler piyasada nadir değildir. Bunun yaşanmasının birkaç nedeni var. İlki, piyasanın çoğunun oldukça değişken olmasıdır.

Diğer neden ise, birçok türev borsasının oldukça büyük miktarlarda, hatta bazen ilk pozisyonun 100 katı kadar kaldıraç için seçenekler sunmasıdır.

Kripto paranın değişken doğasıyla birleşen yüksek kaldıraç, vadeli işlem piyasasını bilgisiz yatırımcılar için riskli bir bölge haline getirebilir.

Bitcoin fiyat analizi

Bu yazının yazıldığı sırada piyasa lideri olan Bitcoin 18,000 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son yedi gün içinde %33 oranında düşüş yaşandığı anlamına geliyor. Piyasa lideri geçtiğimiz ay da %37 oranında değer kaybetmişti.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde BTC  fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin