featured

Düşüş devam ediyor! Bu 3 altcoin ayı piyasasından sağ çıkabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden olan Polygon, Fantom ve Theta, piyasa lideri olan Bitcoin’in 20,000 doların altına düşmesi ile birlikte baskı altında kaldı. Bitcoin’in daha fazla düşüş yaşaması ihtimaller arasında iken bu 3 gözde altcoin nasıl performans gösterecek?

Son birkaç gün, kripto para piyasası için aşırı derecede tatsız geçti. Kripto para birimleri, merkez bankalarından gelen sinyaller nedeniyle yoğun satışlara maruz kalıyor. Yatırımcılar, agresif bir para politikasının ekonomiyi durgunluğa sokabileceğinden endişeleniyor ve bu durum kripto para piyasalarına da zarar veriyor.

ABD merkez bankası son toplantısında enflasyonla mücadelede daha agresif bir tavır aldı ve faiz oranlarını bu kez 75 baz puan artırdı. Artan resesyon, piyasayı korkutuyor ve bu durum riskli varlıklara yönelik iştahı oldukça düşürüyor.

Kripto para birimleri, piyasaların sarsılmasıyla satılan ilk varlıklar arasında yer aldı. Bu durum MATIC, FTM ve THETA token’larını da  olumsuz etkiledi.

Avrupa Merkez Bankası da enflasyonu kontrol etmek için politikasını değiştireceğinin sinyallerini verirken, Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde kripto para birimlerinin spekülasyonlarla dolu olduğunu ve bunların hiçbir değerinin olmadığını söyledi.

Bu cumartesi, Bitcoin 2020’den beri ilk kez 20,000 doların altına düştü. Bloomberg’in raporlarına göre piyasa değerine göre en büyük kripto para olan BTC 12 günü üst üste düşüş ile kapattı.

Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya, kripto para piyasası ve Bitcoin için yeni düşüşler görebileceğimizi söylerken kripto para piyasası kasım ortasından bu yana değerinin yarısından fazlasını kaybettiğinin de altını çizdi. Edward Moya ekledi:

Bitcoin piyasasındaki aşırı volatilite ve likidite eksikliği, büyük ölçekli kripto yatırımcılarının varlıklarını elinde tutmaya devam etmelerini giderek zorlaştırdı. Sonuç olarak, piyasaların böyle devam etmesi durumunda, bu yatırımcılar yeterli teminatları olmadığı için Bitcoin türev ürünlerindeki pozisyonlarını kapatmak zorunda kalacaklar.

Ayılar Polygon’un kontrolünde

Polygon (MATIC), Haziran 2022’nin başından bu yana 0,66 dolardan 0,34 dolara kadar geriledi ve mevcut fiyat 0,35 dolar.

MATIC için mevcut destek noktası 0,30 dolarda bulunuyor. Eğer fiyat bunun altına düşerse, bir sonraki hedef 0,25 dolar  veya daha aşağısı olabilir.

altcoin MATIC

İlk direnç ise 0,50 dolar seviyesinde bulunmakta ve fiyat bu seviyenin üzerine çıkarsa, bu bir satın alma sinyali olacaktır. Bu durumda MATIC token’ın 0,60 dolar seviyelerine doğru düşüşe devam etmesi sürpriz olmaz.

Fantom (FTM) 0,20 dolardaki destek noktasına yakın işlem görüyor

Bir diğer gözde altcoin olan Fantom (FTM), 23 Mayıs’tan bu yana 0,52 dolardan 0,19 dolara kadar düştü. Bu yazının yazıldığı sırada ise 0,21 dolar civarında işlem görüyor.

Altcoin eğer 0,20 dolarda bulunan destek noktasını tekrar kırarsa bu güçlü bir satın al sinyali olacaktır. Fantom’un bir sonraki hedefi ise 0,15 dolar civarında olabilir.

Fantom (FTM) ayı piyasasında kalmaya devam ediyor. Yatırımcılar yeni pozisyonlar açarken “zarar durdur” ve “kâr al” emirlerini kullanmalıdır çünkü risk şu anda oldukça yüksek.

THETA baskı altında kalmaya devam ediyor

Altcoin’in fiyat 1 dolarda bulunan destek noktasının altına düşerse bu satış yapmak için bir işaret olacaktır. Bir sonraki hedef ise 0,80 dolar civarında olacaktır.

THETA için düşüş riski muhtemelen hâlâ devam ediyor. Ancak fiyat 1,50 doların üzerine çıkmayı başarırsa 2 dolara doğru giden yol açılacaktır.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin