Unobtanium nedir?
Unobtanium nedir?

Piyasanın en dikkat çekici coinlerinden Unobtanium ile tanışın: Çok nadir ve BTC’ye karşı dirençli!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün kripto pazarının derinliklerinde, dahilik ve çılgınlık (aynı zamanda gerçeklik ve sahtekarlık) arasındaki ince çizgide dans eden tuhaf bir kripto paraya değineceğiz: Unobtanium.

Unobtanium ismi nereden geliyor?

Unobtanium, James Cameron’un ünlü yapımı Avatar tarafından popüler hale getirilen bir isim. Bu kelime, filmde savaşmaya ve gezegenleri/uygarlıkları yok etmeye değecek kadar nadir bir malzemeyi tanımlamak için kullanılıyor. Kripto para olarak ise ilk defa 5 yıl önce kullanıldı.

Bahsi geçen kripto para, ismine konu olan materyale bağlı kalarak, dünyadaki en nadir kripto para olarak tasarlandı.

Para biriminin yaratıcılarının mottosu şuydu:

CGB’den daha soğuk ve nadir, BitBar’dan daha parlak ve daha adil, Franko’dan daha kolektif.

Dünyanın en nadir kripto paralarından biri

Peki para birimi gerçekten nadir mi? Cevabı kesinlikle evet. BTC, 21 milyon tokenle piyasanın geri kalanına göre daha nadir görülse de, Unobtanium bunu bir başka seviyeye taşıyor. Toplam arz, yalnızca 250 bin token.

Şu an dolaşımdaki arz 199.051 UNO. Paranın tasarımcıları, dağıtımı 2043’te tamamlamayı düşünüyor. Ekip, bu para biriminin adil dağıtımını sağlamak için SHA 256 Proof of Work algoritmasını kullanmaya karar verdi. Ön-madencilik imkanı yok, ICO yok ve Proof of Stake algoritmaları ile ilgili bir enflasyon söz konusu değil.

Teknik ayrıntılar

Çevresindeki teknik detaylar, SHA 256 tabanlı bir kripto para biriminden beklenenden oldukça fazla.

İlk olarak Unobtanium, madenciliği yapılabilen bir coin. Madenciler, ağı korumak ve işlemleri onaylamakla görevli. Doğal olarak ağda madencilik için ödüller alırlar ve para zincirinin The Rockchain adlı Blockchain’e yeni bloklar eklediler. Başlangıçta bu ödüller, her 100 bin blok yavaş yavaş ödülleri getirecek şekilde planlanan kesintilerle blok başına 1 token idi.

Şu anda blok ödülü 0,1 UNO ve hash rate 3815,10 PH/s. SHA 256 algoritmasının kullanılması, madencilerin bu coini BTC ya da aynı algoritmayı kullanan başka bir coin ile birleştirmesini sağlıyor.

Piyasaya düşük bir fiyattan çıktı ve hayli yükseldi

Kripto paranın piyasaya sürülüşü, tahmin edilen kadar tantanalı olmadı. Piyasaya çıkış fiyatı oldukça düşüktü (yaklaşık 6 USD) ve madenciler yavaş yavaş paraları çıkarmaya başlamak için işe koyuldular. 2015-2016’dan itibaren fiyat düştü, bazen 1 doların üzerinde seyrediyordu.

2017 yılı, Unobtanium için de diğer kripto paralarda olduğu gibi iyi bir yıldı. Coin, yılın sonuna gelindiğinde daha da değerli hale geldi ve bir UNO’nun 420 USD/0,074 BTC değerinde olduğu Ekim ayında ATH’ye ulaştı. Bu zirve kısa sürede yaşandı ve coinin geri kalanının da piyasaya gelmesiyle Kasım ayında 54 USD seviyesine geri döndü.

Şaşırtıcı bir şekilde, para o zamandan beri oldukça iyi gidiyordu. Fiyat grafiğine bakıldığında, piyasaya doğru büyüyen ve Bitcoin tarafından kurulan genel ayı koşusuna meydan okuyan bir para birimi ortaya çıkıyor.

UNO tüm zamanlar performans grafiği
UNO tüm zamanlar performans grafiği

Haberin yazılma anında UNO, 150,69 USD (son 24 saatte %1,23 düşüş) değerinde. Coinin BTC fiyatına bakarsak, Bitcoin hareketlerine karşı direncini görebiliyoruz: Son 24 saatte %0,98 artışla 0,02390470 BTC seviyesinde.

Kripto paranın yaratıcılarından biri olan FallinKnife, konuyla ilgil düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor:

UNO böyle davranacak şekilde tasarlandı. Şimdi neredeyse beş yaşında olan Uno, enflasyonist aşamadan geçti. Düşük enflasyonlu, nadir, adil dağıtımlı bir kripto para birimi. Elde güçlü ve uzun süreli tutulabilir.

captainaltcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir