bitcoin short
Güvenli ve kârlı bir Bitcoin short işlemi (satış) için dikkat edilmesi gerekenler

Güvenli ve kârlı bir Bitcoin short işlemi (satış) için dikkat edilmesi gerekenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’e yatırım yapmanın ve gerçek Bitcoin’lere sahip olmanın kripto pazarının bir parçası olmanın tek yolu olduğunu düşünüyorsanız, bunun tam olarak doğru olmadığını söylemek isteriz. Kripto piyasası geliştikçe, yatırım şekilleri ve ticaret için daha fazla yol öne çıkıyor. Bu tür bir ticaret yöntemlerinden biri ise marjlı bir ticaret platformunda gerçekleştirilen Bitcoin short (satış) pozisyonları.

Nasıl yapıldığını ve Bitcoin satış (short) işlemlerini gerçekleştirmek için tüm platformların nasıl kullanılabileceğinden bahsetmeden önce, Bitcoin satış pozisyonu (short) ilk olarak ne olduğunu anlayalım.

Bitcoin short (satış) pozisyonu nedir? Neden Bitcoin’de short pozisyonu almalıyız?

Her insanın standart düşüncesi, yatırım yapıldığında, fiyatın yükselmesi durumunda giriş fiyatını aştığında kazanç elde edilmesi gibi basit bir süreçtir. Ancak özellikle yeni başlayanlar yatırımcılar, bir varlığın değeri düştüğünde de kâr edilebileceğini bilmez. Bu işleme kısa (short) pozisyon veya satış pozisyon almak olarak bilinir. Ancak, Bitcoin’in satışı, ancak kişinin fiyatların gelecekteki düşeceği öngörüsüyle uygulanabilecek bir kavramdır.

Bitcoin oynaklığı ve geçmiş trendlere bakmasıyla bir tahmin yürütülebilir. Bitcoin’de nasıl short işlem yapılır? Sorusunun cevabını bilen bir tüccarın cephaneliğinde kullanışlı bir araç olabilir. Short, Bitcoin pazarındaki büyük potansiyeli ile anlamak için çok önemli bir tekniktir.

Açığa satış, belirli bir noktada bir BTC satın alarak kar elde etme kavramıdır ve yatırım yapılan varlığın fiyatı düşerse, o yatırımdan bir kazanç elde edersiniz. Genellikle, fiyat ne kadar düşükse, yatırımdan o kadar çok kâr elde edersiniz.

Bunu bir örnekle daha iyi anlamanızı sağlayalım. Bitcoin’de 10.000 dolarlık short pozisyonu açarsanız ve birkaç gün içinde fiyatı 8.000 dolara düşerse, o zaman açtığınız pozisyon, size yaklaşık 2.000 dolarlık bir kazanç getirir. Ancak, eğer fiyat yükselir ve 11.000 dolara tırmanırsa işler değişir. O zamanda kişi 1.000 dolar kaybeder. Short pozisyon, long işlemlerle karşılaştırıldığında daha risklidir.

Bitcoin’de short pozisyon nasıl açılır?

Bitcoin short işlemi, piyasanın dikkatli ve uzun bir analizinin yapılması ve geçmiş verilerin incelenmesini gerektirdiğinden fevri bir karar olmamalıdır.

Bitcoin short işlemi, marjlı alım satım platformundan belirli bir miktar BTC’yi kısa vadeli satmak için ödünç alarak başlar. Bunun nihai amacı, aynı miktarda BTC’yi daha düşük bir fiyattan geri almaktır. Elde edilen kâr, borcu platforma ödediğinizde size kalan farktır.

Eğer işlem planlandığı gibi giderse ve Bitcoin fiyatı düşerse, tüccar tarafından elde edilen kâr güvendedir ve platform onlara short işlem yapmaları için daha fazla BTC ödünç verebilir. Ancak, işler ters giderse ve Pazar fiyatı artarsa, pozisyonu otomatik olarak kapanabilir. Bu, portföydeki miktarın kullanılmasının yanı sıra, hesap asla eksiye düşemeyeceği için gerçekleşir.

Bitcoin short işlemiyle kâr etmek istiyorsanız, piyasayı doğru incelemek ve piyasayı daha iyi anlamak için küçük bir yatırımla başlamak önemlidir. Ayrıca Bitcoin short işleminin ve bundan güvenle faydalanmanın başka yolları da var.

Bitcoin Vadeli İşlemler ticareti kısa vadeli satışın başka bir yoludur. Bitcoin vadeli işlem piyasası, Vadeli işlem sözleşmesinde alıcı olarak gelecekteki bir tarih için Bitcoin’i sabit bir fiyattan satın almayı kabul edersiniz. Bu yatırım türünde, fiyatın sabit fiyatın üzerine çıkmasını beklemelisiniz. Böylece BTC’yi piyasa fiyatının altında satın alabilirsiniz.

Bitcoin short işlemi nerede yapılır?

Bitcoin short işlemi, kripto pazarında yavaş yavaş ilerliyor ve insanlar gün geçtikçe daha çok kullanır hale geldi. İnsanların BTC’de short işleme olan ilgisindeki artışa bakıldığında, marj ticaretine aracı olmak için birçok borsa ortaya çıktı.

Marj ticareti yoluyla Bitcoin short işlemi yapılan çeşitli platformlar vardır. Bunların başında BitMEX, Binance, OKEx gibi platformlar gelirken son zamanlarda getirdiği yeniliklerle ön plana çıkan StormGain borsası geliyor. Bu tür platformlar, Bitcoin’de long (alış) ve short (satış) ticareti yapmak için çeşitli sözleşmeler sunarlar. Ayrıca Bitcoin ve en çok ticareti yapılan altcoinlerde 100x’e kadar kaldıraç imkanı sunmaları, daha az sermaye kullanarak daha çok kazanç veya kayıp durumu sunarlar. Bu noktada belirtmekte fayda var ki kayıp miktarı sermayenizle sınırlıyken kazanç miktarı, piyasada aldığınız pozisyona paralel olarak gerçekleşir.

chaintimes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin