featured

En Çevre Dostu Coinler – 2024 Listesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para projeleri genellikle yüksek enerji gerektiren madencilik için blok zincir teknolojisi kullanır. Madencilik, yeni bloklar oluşturmayı ve blokları doğrulamayı sağlar. Bu süreçte kullanılan konsensüs mekanizmaları yüksek enerji tüketir ve bu sistem dünyada daha yüksek karbon ayak izi bırakır. Bununla birlikte kripto paralar, çevre için olumsuz sonuçlar ortaya çıkarır. Geliştirme sürecinde oluşan bu zararı farkında olan geliştiriciler, çevre dostu kripto projeler oluşturarak dijital varlık ekosistemine doğa dostu coinler ile katkı sağlar. Peki, piyasada bulunan en iyi yeşil kripto para birimleri hangileridir?

En iyi çevre dostu coinler listesi

eTukTuk 

Ulaşımda çevre dostu çözümler geliştiren proje, daha yeşil bir gelecek için yapay zeka desteğinden faydalanır. Çevreci duruşa sahip olan yenilikçi meme coin, yatırımcılarına sunduğu yüksek staking ödülleri ile göz dolduruyor.

eTukTuk Ziyaret Edin

Solarcoin (SLR) Daha fazla insanı yenilenebilir enerji kullanmaya teşvik eden SLR, güneş enerjisiyle karbon ayak izini azalır.
Solana (SOL) Hızlı işlem özelliğe sahip Solana, karbon emisyonlarını dengelemek için çaba gösterir.
Binance Coin (BNB) Binance ekosisteminin bir parçası olan BNB, çevreci yaklaşımı ile staking ödülleri sunar.
 Algorand (ALGO) Karbon emisyonlarını azaltmayı hedefleyen proje, yeni ortaklıklarıyla doğayı korumayı amaçlar.
Stellar (XLM) Enerji tasarrufuna sahip XLM, geleneksel bankacılık işlemleri ile kripto para dünyasında yeşil bir köprü kurar.
Ripple (XRP) Düşük enerji kullanımına sahip olan Ripple, 2030 yılına kadar nötr karbon salımını hedefler.
 Nano (Nano) Enerji ve zaman tasarrufu ile blok işlemlerini çevreye duyarlı bir şekilde gerçekleştirir.

En iyi çevre dostu coinler için detaylı analiz

1. eTukTuk: Sürdürülebilir kripto projesi

eTukTuk, kripto piyasasında sürdürülebilir bir proje olmayı hedefleyen yenilikçi bir oluşumdur. Projede TUK tokenları ile şarj istasyonlarında ödeme yaparak gerçek dünyada kullanılabilirlik sunar. Ayrıca bu TUK tokenlarını stake ederek ödüller kazanma şansı vardır. eTukTuk projesinin asıl hedefi, çevreye zararlı olan TukTuk’ları çevre dostu eTukTuk’larla değiştirmektir. Böylece hem daha yeşil bir gelecek bırakmayı hedefler hem de elektrikli şarjın benzinden daha ucuz olması sebebiyle kullanıcılara avantaj sağlar.

eTukTuk, kullanıcılara bir dizi avantaj sunmaktadır ve sadece 200 bileşenden oluştuğundan, uzun vadede etkilenen bölgelerde eTukTuk’ların inşa edilmesini mümkün kılınacaktır. Son olarak eTukTuk, dört aşamalı bir yol haritasına sahiptir. Odak noktası Sri Lanka’daki projeyi optimize etmektir. Daha sonra diğer gelişmekte olan ülkelere yayılmak istenmektedir. İşlem ücretleri de düşük olduğundan, TUK tokenlerini kullanmak daha avantajlıdır. eTukTuk, e-mobilite ve blockchain ödeme işlemleri gibi iki önemli trendi ele almaktadır. Bu, şu anda ön satış aşamasında olan yeni bir kripto projesi için oldukça önemlidir.

eTukTuk Satın Al

2.Solarcoin (SLR): Güneş enerjisini teşvik eden kripto projesi

SolarCoin, güneş enerjisiyle elektrik üretimi sağlayan alternatif bir çevreci kripto para birimidir. Projenin temel amaçlarından bir tanesi, daha fazla insanı güneş enerjisi kullanmaya teşvik etmektir. SolarCoin, güneş enerjisi kullanan kişilerin ve kurumların üretilen her 1 megavat (MWh) için bir SolarCoin ödülü kazanmasına olanak sağlar. Böylece, enerji üretiminde daha sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik eder.

Ekosistem Proof-of-Stake (PoST) ve Proof-of-Work (PoW) ile desteklenir. Bu özellik, megavat saatlik elektriği temsil eden üçüncü bir tarafça onaylanmış sayaca varlığı diğer kripto para birimlerinden farklı kılar. Bu doğa dostu coinin amacı, enerji üretiminde güneş enerjisi kullanımını artırarak daha yeşil bir gelecek bırakmaktır. Ayrıca proje, daha uygun maliyetli ve çevre için daha yararlı olacak güneş enerjisi kullanımının yaygınlaşmasını sağlamaya çalışır.

3.Solana (SOL): Blok zincir dünyasının en çevreci coini

Ethereum blok zincirinin sunduğu hizmetleri daha iyi bir hâle getirmeyi amaçlayan yeşil kriptolardan bir tanesi olan Solana, dApp geliştiricileri ve NFT yaratıcıları için akıllı sözleşme özellikli blok zincire sahiptir. Ancak Solana’yı diğerlerinden ayıran özelliği, daha ölçeklenebilir bir ağı olmasıdır.

PoS ve Proof-of-History konsensüslerine sahip olan Solana, düşük maliyetli bir şekilde saniyede 65.000 işlem gerçekleştirebilir. Solana çevre dostu coinlerden bir tanesidir ve her işlem başına 3.290 joule elektrik kullanır. Solana, sürdürülebilirliğe verdiği önemle Watershed Climate ile işbirliği yaparak karbon emisyonlarını dengelemeyi amaçlar.

4.Binance Coin (BNB): Düşük karbon izine sahip coin

İlk olarak Ethereum ağında ERC-20 protokolüne uygun bir şekilde kullanıma sunulan BNB, madenciliği yapılamayan bir kripto para birimi olması sebebiyle düşük karbon izine sahiptir. Zamanla BNB, kendi hedeflerine ulaşmak için daha özel bir ortama ihtiyacı olduğuna karar vererek Binance Chain’e taşındı.

Bu geçiş ile BNB Binance ekosisteminin temel bir parçası hâline geldi ve yeni bir dönemin kapıları açıldı. BNB zamanla gelişerek, ücret indirimleri ve staking gibi konularda daha aktif bir kripto para birimi oldu.

5.Algorand (ALGO): ClimateTrade ile çevreye duyarlı proje

Algorand, karbon ayak izi düşük coinlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. 2021 yılında ClimateTrade ile bir ortaklık kurarak bunu kanıtlamış ve karbondioksit emisyonlarını dengelemek için önemli bir adım atmıştır. Varlık, belirli dönemlerde blok zincirindeki karbon ayak izini azaltmanın yollarını arayarak bunu noter huzurunda onaylayarak kullanıcılara da gösterir.

Ayrıca Algorand Vakfı, protokolünü karbon negatif olarak işlemeye devam etmek için Algorand Standard Asset (ASA) olarak eşit miktarda karbon kredisi kilitleme taahhüdünde bulunmuştur. Algorand Vakfı, kendiniz temiz enerji üretmeye adamış ve iklim değişikliği ile mücadele ederek en yeşil blok zincir olma konusunda kararlı bir şekilde ilerlemektedir.

6.Stellar (XLM): Bankacılık için çevreci kripto çözümleri

Çevreci coinlerden bir tanesi olan Stellar, geleneksel bankacılık işlemleri ile dijital para dünyası arasında bir köprü oluşturur. Bu özelliği ile piyasadaki diğer kripto para birimlerinden ayrılır. Bu özelliği ile enerji kullanımını minimuma indirir. Her işlemin onaylanması için sadece belirlenen bir sayıda düğüm kullanılır. Bu da enerji verimliliği sağlarken karbon ayak izinin azalmasının yolunu açar.

XLM, Proof-of-Work ya da Proof-of-Stake mekanizmaları yerine Mutabakat Protokolü adı verilen kendine has bir mekanizmaya sahiptir. Burada çevre dostu bir ekosistem oluşturmak hedeflenir. Ayrıca işlemleri oldukça kısa bir sürede gerçekleştirir ve işlem ücretleri de çok düşüktür.

7.Ripple (XRP): Daha yeşil bir çevre için düşük enerjili coin

Ripple, madencilik için PoW mekanizmasını kullanmaz ve çevre dostu coinlerden bir tanesi olma hedefine ulaşmak için çalışır. Ayrıca ağın temel amaçlarından bir tanesi 2030 yılına kadar karbon nötr olarak çevreye verilen zararı sıfıra indirmektir.

Ripple ağındaki her işlem bir grup doğrulayıcı tarafından onaylanarak gerçekleşir. Bu yapılırken, işlem başına oldukça düşük bir enerji kullanılır. Ağın token ekonomisi, projenin ilk çıktığı günden beri belirlidir ve XRP tokenlerı üretilirken madencilerin yoğun bir enerji kullanmaya ihtiyaçları yoktur. İşlem başına sadece 0,0077 kW enerji tüketir.

8.Nano (XNO): Düşük enerjili yeşil kripto para

Sürdürülebilir kripto para birimleri arasında bulunan Nano, karbon ayak izini düşük tutan coinlerden bir tanesidir. 2015 yılından beri enerji verimliliğini kendine misyon edinen Nano, algoritmasını madencilik üzerine inşa etmemesi nedeniyle dikkat çeker. Ağda bulunan her kullanıcı, blok zincirini oluşturmak için kafes adını verdiği blockchain lattice teknolojisini kullanır.

Açık Temsilci Oylaması sistemi ile ana ağ blok zincirini kullanmadan, enerji ve zaman tasarrufu sağlayarak eşler arası blok zinciri işlemlerini gerçekleştirir. İşlemler daha sonra toplu bir şekilde blok zinciri defterine kaydedilirken, birçok işlem yerine tek bir işlemde kayıt yapılarak zaman ve enerjiden büyük ölçüde tasarruf sağlanır.

Green Bitcoin Satın Al

Çevre dostu coinlerin geleceği

Çevre dostu coinlerin ana hedefi, blockchain enerji tüketimini minimuma indirmektir. Gelecekleri ise birden fazla etkene bağlıdır. Yatırımcıların çevreye karşı olan duyarlılığının artması ve blok zincir teknolojilerinin onları daha verimli bir hâle getirmesi gibi faktörler coinlerin geleceklerine yön vermede önemli rol oynar. Burada büyük kurumsal yatırımcıların ilgisi de önemlidir. Çünkü çevre duyarlılığı yüksek ve daha yeşil bir gelecek için çalışan kurumsal yatırımcılar, benimsenme oranını artırarak daha iyi bir geleceğe sahip olmalarının yolunu açabilir.

çevre dostu kripto para

Daha fazla yatırımcının yeşil kriptolara yönelmesi durumunda, geliştiriciler de teknolojik olarak daha verimli çevre dostu coinler üzerinde çalışmalar yapacaktır. Ancak sürdürülebilir kripto paraların fiyatları piyasadaki genel hissiyata ve yatırımcı algısına bağlıdır. Yüksek volatiliteye sahip olan kripto para piyasasında yatırım yapmak yüksek risk içerir ve birden fazla faktörün göz önünde bulundurulması gerekir.

Çevre dostu kripto paralar neden avantajlıdır?

  • Sürdürülebilirlik: Bu dijital varlıklar enerji tüketimini azaltmayı hedeflerken genellikle yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanırlar.
  • Toplumsal Bilinç: Dünya çapında insanlar artık düşük karbon ayak izi ve çevre konusunda daha duyarlı davranıyor. Çevre dostu coinler bu süreçte insanların daha hızlı bilinçlenmesine olanak sağlayabilir.
  • Düşük Karbon Ayak İzi: Çevreci coinler, geleneksel madenciliğe kıyasla yenilenebilir enerji kaynakları kullanır. Böylece daha az enerji tüketerek karbon ayak izini düşürür.
  • Regülasyonlara Uygunluk: Küresel çapta daha yeşil bir gelecek için belli düzenlemeler yapılıyor. Çevre dostu coinler, bu regülasyonlara uygunluk sağlar.
  • Daha Hızlı Kabul Edilme: Yatırımcı duyarlılığının artması ile birlikte, çevreye duyarlı coinler daha hızlı kabul görür.

Dogecoin20 Satın Al

Sık sorulan sorular

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan projeler çevre dostu olarak adlandırılabilir. Dogecoin20 ve Green Bitcoin gibi projeler çevreye duyarlılıkları ile dikkat çekmektedir.

Çevre dostu bir kripto paralar, enerji açısından verimli bir altyapı kullanır ve yeşil kripto paralar tükettikleri enerji miktarı ile tanınabilir.

Kripto dünyasındaki regülasyonlar ve yatırımcı duyarlılığı düşünüldüğünde çevre dostu kriptolar kazanç getirme potansiyeli taşır. Ancak bu, kripto dünyasındaki genel hissiyat ile de ilgilidir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin