mum-grafigi-okuma-anlama
mum-grafigi-okuma-anlama Coin analizi

Coin analizi için mum grafiği okuma ve anlama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektörüyle ilgilenen ve özellikle alt coin borsalarında vakit geçiren herkesin karşılaştığı mum grafikleri, Coin analizi için oldukça etkilidir. Aşağıda bu grafiklere bir örnek görüyorsunuz. 

Coin analizi
Coin analizi

Öncelikle Mum Grafikleri Nedir ?

Mum çubuğu Grafikleri Japonlar tarafından geliştirilmiş önemli bir teknik analiz yöntemidir. Ufak bir teknik bilgi eklemek gerekir ise Mum çubuğunun tarihçesine, Japanyonada bir tüccar 18.yüzyılda pirinç fiyatlarını analiz etmek için mum çubukları grafiğini geliştirmiş ve bu metodu kullanarak muazzam bir servet elde etmiştir.

Özetle Kripto Para borsalarında gördüğümüz Mum çubuğu grafiği eskiye dayanan ve önemli bir analiz etme metod aracıdır. Ayrıca Mum çubuklarının grafikler arasında çeşitleri’de mevcuttur. Bu başlıkta buna girmeyerek olabildiğince konuyu kısa tutmaya çalışacağım ama önemli yerleride atlamamak gerekiyor.

Bu Mum Grafikleri Okuma ve Anlama aslında bir Eğitim tarzı olarak neden tercih ediliyor diğer grafiklere nazaran bunların üzerinde duralım.Herşeyden önce bir grafiğe baktığımız zaman, orada bir çok veri var! Biz bu verilerden anlamlı bir bilgiye ulaşmak istiyor; diğer bilgi kirliliğinden uzaklaşmaya çalışıyoruz.Ayrıca fiyatlara baktığımız zaman bunu net bir şekilde görmek istiyoruz.İşte bu yüzden Mum grafiklerini tercih ediyoruz.

Bitcoin Mum grafiğinden ve Poloniex verileri ile sizlere adım adım anlamanız açısından örnekler vererek anlatacağım.Buradaki mantığı çözmeniz, size %100 bu tarz yazıları okutarak uzman olmanızı sağlamak değil sadece bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir.

Aşağıdaki görsel üzerinde kısa bir inceleme yapalım, neresi nedir ne değildir ?

Coin analizi
Coin analizi

Görselde gördüklerini sırasıyla kısa özet geçersek;

  1. Güncel Bitcoin BTC Kuru (fiyatı)
  2. Son 24 Saatlik zaman süresi içerisinde, En Düşük – En Yüksek BTC Kuru (fiyatı)
  3. Yeşil ile görünen mum grafiklerin her biri Açılış fiyatından yukarıya yükselmesine işaret eder.
  4. Kırmızı ile görünen mum grafiklerin her biri Açılış fiyatından aşağıya düşmesine işaret eder.
  5. En altdaki yer alan seçenekler ise, Mum Grafiğini nasıl izlemek istiyorsunuz detaylı işaretleme, Örnek; son 6 Saatlik işlem hareketlerinin 15 dakikalık süre farkıyla göstermek gibi.

 

Şimdi bir basit örnek verelim Mum grafiğinden.

Coin analizi
Coin analizi
  1. Buradaki seçim, İlk kısım Son 6 Saatlik hareketleri görmek istediğimi seçtim. Diğer yanındaki seçenek ile bunu 30 dakikalık zaman dilimi ile karşıma getirmesini istedim.
  2. Burada gördüğüm gibi, 30 dakikalık zaman aralıklarını
  3. Bu şablonu yakından inceleyeceğiz lakin, özet geçersek bir sütun 30 dakikalık zaman dilimini işaret ettiğini, ve bu zaman dilimi başlangıçı aşağıya doğru gidip 30 dakika sonrasında bitişi şekildeki gibi bitirdiğini görüyoruz.
  4. Aynı şekilde yeşil, üstte yazdığımın tam tersi, yukarı doğru yükselişi

 

Şimdi bir tane Mum grafiğini yakından inceleyip, noktayı koyalım. Bununla birlikte mantığı iyice anlayıp, bundan sonraki grafik okumalarınızı daha mantıklı anlaşılır şekilde yaptığınızda, bir coinin aşağı yukarı ne olup olmayacağını tahmin edebilirsiniz.

Coin analizi
Coin analizi

 

Kaynak: forum.kriptoparahaber.com

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Elinize sağlık. Okumak için vakte değer bir yazı olarak karşıma çıktı yazınız. Detaylıca her şeyi tekrar ederek anlatmışsınız siz de değerli vaktinizi harcayarak ama sonunda insanların bir parça daha bir şeyler anlayabilmesini sağlayabilmeniz açısından bir kaç detay verebilirdiniz. Bu ve benzeri bilgiler halk içerisinde konuya ilgisi olanlar tarafında daha çok yayılmalı. Bilgiyi yaymaktan çekinmeyin lütfen. Hatta buna özel yazı dizisi dahi düzenlenebilir.

    Saygılarımla.

    Reply
Bizi Takip Edin