Dikkat! Kripto alım satım botları piyasanın bütünlüğünü tehdit ediyor
Dikkat! Kripto alım satım botları piyasanın bütünlüğünü tehdit ediyor

Bitcoin ticaret botu nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç aydır kripto paraların fiyatları alım seviyelerinde. Bununla birlikte, aktif olarak Bitcoin ticareti söz konusu olduğunda, rehberlik ihtiyacı hiç günümüzdeki kadar büyük olmadı. Kullanıcıların keşfetmesi için çok fazla işlevsellik sunduğu için Bitcoin ticaret botu kavramı sektörde popülerlik kazanıyor.

Bitcoin ticaret botu nedir?

Son birkaç yılda, Bitcoin ticaret botlarına olan küresel ilgi önemli ölçüde arttı. Bu, geliştiricilerin kendi çözümlerini oluşturmalarına izin verdi, bunların tümü kullanıcılar ve yatırımcılar tarafından beğenildi. Her çözümün kendine özgü avantajları ve dezavantajları var, ancak hepsi de Bitcoin’in kâr amacıyla ticaretini kolaylaştırmaya hedefliyor.

Bu artan popülerliğe rağmen, pek çok kişi hala Bitcoin ticaret botlarının gerçek amacını anlamıyor. Bu sadece doğal, çünkü çok farklı bir ticaret aracılar. Uzun zamandır bir kripto para birimi portföyü tutmanın aksine, ticaret robotları kullanıcılara herhangi bir anda varlıklarını yeniden dengeleme fırsatı veriyor. Bu kripto para gibi uçucu bir sektörde, gereksiz bir lüks değil.

Nasıl çalışır?

Bir ticaret botu, bir borsa API’sı ile doğrudan etkileşime girebildiğinden, kullanıcı adına sipariş alıp satma yeteneğine sahip. Bu kararlar genellikle mevcut piyasa koşullarına ve botun kendisi tarafından yapılan teknik analizlere dayanarak yapılır. Tüm kararlar kısa vadeli kârlara yol açmayacak olsa da, bir bot tarafından yürütülen işlemlerin çoğunluğu sonunda olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Bitcoin ticaret botunun ana satış noktaları, verimliliği, otomasyonu ve 7/24 erişilebilirliği. Bir insan vücudunun uyku, yiyecek ve rahatlama gibi ihtiyaçları olduğu için günün her saati kritik kararlar vermek imkansız. Diğer taraftan, bir ticaret botu, kesintisiz olarak çalışan bir yazılım araçları ve algoritma koleksiyonudur.

Peki doğru çalışıyorlar mı?

Bir Bitcoin ticaret botu ile ne kadar otomasyona ulaşılacağı, hangi yazılımın kullanılmakta olduğuna bağlıdır. Bazı araçlar, kullanıcıların kendi ticaret robotlarını kodlamasını engelleyen hiçbir şey olmamasına rağmen, diğerlerinden çok daha fazla kişiselleştirme sağlar. Tüm ticaret botları eşit olarak yaratılmaz, bazılarının Bitcoin endüstrisinde bir bütün olarak felaket yaratabileceği gibi… Mt.Gox’un çöküşü, -Willy ticaret botunun neden olduğu gibi-  işlem sürecini otomatikleştirirken işlerin nasıl ters gidebileceği konusunda harika bir örnek.

İnsanların cevaplamaya çalıştığı büyük soru, Bitcoin ticaret botlarının çalışıp çalışmadığı. Bu soruyu cevaplamak ilk bakışta göründüğü kadar kolay değil. Çoğu bot iyi çalışır ve emirleri yerine getirir. Bununla birlikte, kripto para piyasaları tahmin edilemez ve değişken piyasalardır. En iyi ticaret bile, Bitcoin fiyatını etkileyen ani fiyat dalgalanmalarına karşı koyamaz.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin