Bu ankete göre, yakında milyonerlerden Bitcoin, Ethereum ve Ripple’a para akacak!
Bu ankete göre, yakında milyonerlerden Bitcoin, Ethereum ve Ripple’a para akacak!

Bitcoin fiyatını arttıracak Bitcoin Halving nedir? Neden bu kadar önemli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin sahipleri muhtemelen, Bitcoin değerinin ertesi gün daha yüksek olacağını düşündükleri için Bitcoin’lerini satmak istememektedir. Bu kurguyu destekleyecek ve yarına değer katacak bir etkinlik yaklaşmakta. Bitcoin Halving, Bitcoin’in dijital bir para birimi olarak sürdürebilirliğinin devam etmesini sağlamada çok teknolojik ve ekonomik bir rol oynamaktadır.

Bitcoin Halving

Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in nakit teklifini genişletmek istemiyor. Bu durum Bitcoin Halving işlevinin neden protokolde uygulandığını açıklıyor. Bu mümkündür, çünkü Bitcoin’in ağ bloğu alanı büyük ölçüde yeniden oluşturulabilir. Yani, madencilerin işlem ücretlerine göre gelir elde edebileceği anlamına gelir.

Nakamoto, Bitcoin’in geleceğini de benzer şekilde kontrol etmeye karar verdi ve Blockchain’e başarıyla bir blok eklediğinizde toplayabileceğiniz ödülleri sınırlandırdı. Bitcoin Halving hem para birimini yaşlandıkça hem de yaygınlaştıkça olumlu yönde etkileyen birçok olası sorunu çözmek için tasarlanmış mükemmel bir mekanizmadır.

Sonuçta, yeni Bitcoin’ler madenciler için bir Bitcoin bloğunu kazdıklarında bir ödül olarak dünyaya giriyor. Örneğin, bugün, her madenci 12 BTC alıyor. Bir blok çözmek için, bir sonraki Bitcoin Halving olayından sonra yalnızca 6.25 BTC alacak.

Satoshi Nakamoto

Sonraki Bitcoin Halving

İlginçtir, Bitcoin dünyaya tanıtıldığından bu yana sadece iki kez Halving yaşadı. Bitcoin’in finansal hayatımızda kabul edilmesine rağmen, çoğumuz Halving ve madencilik gibi Bitcoin’in teknik yönlerine aşina değiliz. Aslında, Bitcoin Halving, Bitcoin’in zamanla aşırı yüklenmesinden dolayı değerini kaybetmesini önleyen bir araç ve yöntemdir.

Bitcoin Halving önemi

Mayıs 2020’de bir sonraki Bitcoin etkinliği gerçekleşecek ve ödül blok başına 6, 25 Bitcoin’e düşürülecek. Bitcoin veya genel olarak kripto para birimleri, temel teknolojisi olan Blockchain ile olağanüstü bir ilişkiye sahiptir. Blockchain Bitcoin’den çok farklı bir şekilde ilerliyor, ancak genel olarak finansal alanda insanları Blockchain’i ciddiye almaya iten Bitcoin’in ilk patlamasıydı.

Bitcoin, iki kişinin aracı olmadan finansal işlem yapmalarını sağlayan dijital bir para birimidir. Bitcoin’i değerli kılan şeyin bir kısmı, sınırlı olan 21 milyon Bitcoin stoğu olması. Rekabet yoğunlaştıkça, madenciler giderek artan bir şekilde işlem gücü yüklüyorlar, Bitcoin madenciliğini yatak odasındaki hobi aktivitesinden hobiye dönüştürüyorlar, bugün tüm veri merkezlerinin hesaplama gücünü gerektiriyor.

Bitcoin deflasyon eğrisi, 2020 Bitcoin Halving’ten sonra daha agresif hale geldiğinden, kaçınılmaz olarak büyük kurumlar ve merkez bankaları tarafından rezervlerde aranan tüm özellikler ile bir varlığa dönüşmeye başlayacaktır.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin