Milyarder yatırımcı, kripto piyasasıyla ilgili kritik tespitlerde bulundu
Milyarder yatırımcı, kripto piyasasıyla ilgili kritik tespitlerde bulundu

Milyarder yatırımcı, kripto piyasasıyla ilgili kritik tespitlerde bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, tahvil getirileri yükseldikçe kripto fiyatlarının baskı altında kalacağını ifade etti. Bitcoin, geçen ay yaklaşık 41.000 dolardan işlem gördü. Bu seviye Kasım ayındaki rekor seviyenin oldukça altında yer alıyor.

Birçok yatırımcı, Federal Rezerv teşvik planını kısıtlanmasının ardından 2022 yılında kripto paraların olumsuz etkilenebileceğini düşünüyor. Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, devlet tahvili getirileri hızla artmasıyla birlikte kripto fiyatlarının baskı altında kalacağını söyledi.

Yatırım şirketi Galaxy Digital’in kurucusu Novogratz Salı günü Twitter’da şunları söyledi:

“Oranlar yükseldiği sürece Nasdaq ve kripto üzerinde baskı göreceğiz.”

ABD ekonomisi son 39 yılın en yüksek enflasyonu ile mücadele ederken yatırımcılar Federal Rezerv’den bir dizi faiz artışı bekliyor ve tahvil getirileri bu yıl keskin bir şekilde yükseliş gösterdi.

Getirilerdeki yükselişle teknoloji hisselerini ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksini ve ayrıca BTC, ETH ve BNB gibi kripto paralar olumsuz etkilendi. Analistler, risksiz devlet tahvillerinin getirileri daha yüksek olduğunda, piyasanın daha spekülatif birimlerinin çekiciliğini kaybedeceğini söylüyor.

Novogratz, kilit 10 yıllık ABD Hazine bonosunun getirisinin yakında %2’yi geçebileceğini, bu da piyasalarda daha fazla oynaklığı tetikleyebilecek sembolik bir seviye olduğunu söyledi.

Getiri Salı günü keskin bir şekilde yükseldi ve Çarşamba günü daha fazla yükselerek 2020 yılının başından bu yana en yüksek seviyesi olan %1,89’a kadar ulaştı.

Kripto piyasasını 2022 yılında neler bekliyor?

Birçok yatırımcı, 2022 yılında kripto piyasası için endişe duyuyor. Küresel merkez bankalarının kolay para politikaları nedeniyle Bitcoin ve diğer tokenler 2021 yılında yükseldi. Ancak gelişmiş ekonomiler yükselen enflasyonla boğuşurken bu politikalar sona ermek üzere.

10 milyar dolarlık bir kripto finans firmasının CEO’su, 2022 yılının radarındaki 3 ana eğilimi yıkıyor ve Bitcoin, Ethereum ve diğer 3 altcoin için bakış açısını paylaşıyor

Kripto fiyatları geçen ay keskin bir şekilde düşüş yaşadı. Bitcoin Çarşamba günü 41.941 dolardan işlem görürken Kasım ayının 68.000 dolardan fazla olan rekor seviyesinin çok altında kaldı. Ethereum %2 daha düşük 3.111 dolar ile Kasım ayındaki rekor seviyesi olan 4.800 doların oldukça altından işlem görüyor.

Bir başka tanınmış yatırımcı olan SkyBridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, geçen hafta firmasının mevcut piyasa koşullarını göz önüne aldığı zaman kripto yatırımı yapmadığını paylaştı.

CNBC’ye verdiği demeçte şunları söyledi:

“Muhtemelen kısa vadede biraz özensizlik olacak. İnsanlar korktuklarında, bu oynaklık dalgalarını göreceksiniz.”

Novogratz, bu yılın başlarında CNBC’ye, Bitcoin’in 38.000 ile 40.000 dolar arasında dibe vurabileceğini ve daha fazlasını satın almadan önce beklediğini söyledi.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin