featured

Kripto piyasasındaki diğer çöküşleri tahmin eden analistten uyarı geldi: Düşüş daha da derinleşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki önceki çöküşlerine ilişkin doğru tahminleriyle tanınan analist John Hussman, yaklaşmakta olan bir ayı piyasası konusunda uyarıda bulunuyor. Dot-com çöküşünü ve Küresel Mali Krizi başarılı bir şekilde tahmin eden Hussman, mevcut koşulların bir başka çöküşe sebep olabileceğini düşünüyor.

Değerlemeler ve yatırımcı duyarlılığı endişeleri artırıyor

Hussman, borsanın yönünü ölçmek için iki kritik göstergeyi kullanıyor: değerlemeler ve yatırımcı duyarlılığı. Bu verilere göre yaptığı analizi, şu anda kripto piyasası için endişe verici bir görünüm sunuyor. Hussman, finansal olmayan hisse senetlerinin piyasa değerini brüt katma değerle karşılaştıran değerleme ölçüsünü kullanarak, piyasanın dot-com balonu ve 2008 mali krizi sırasında olduğundan bile daha fazla değerlendiğini iddia ediyor.

kripto para

Yatırımcı duyarlılığı, devam eden belirsizlikler nedeniyle temkinli bir yaklaşım olduğunu gösteriyor. Çözülmemiş borç tavanı müzakereleri ve Federal Rezerv’in belirsiz faiz politikası, temkinli havaya katkıda bulunuyor. Devam eden “anlaşmasız” müzakereler ve ABD’nin temerrüde düşme potansiyeli ile piyasa katılımcıları, önemli hamleler yapmadan önce dikkatli davranıyor ve daha fazla netlik bekliyor.

Kripto piyasasını neler bekliyor?

Hussman’ın borsa için aşağı yönlü tahmini, kripto para piyasası için de geçerli olabilir. Bu görüş, benzer bir bakış açısını paylaşan JPMorgan Küresel Öz Sermaye Makro Araştırma Başkanı Dubravko Lakos-Bujas ile aynı çizgide. ABD borsasındaki önemli bir çöküş, kripto para birimleri üzerinde bir dalgalanma etkisi yaratabilir. Bu, kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin’in 25,000 dolarda bulunan destek noktasını kırmasına ve aylık bazda büyük bir düşüş yaşamasına sebep olabilir. Hatta bazı uzmanlar, Bitcoin’in 20,000 dolar veya daha da altına düşeceği yönünde tahminlere sahip.

Bunlara ek olarak, Bloomberg’in makro stratejisti Mike McGlone da borsa düşüşüyle ​​aynı zamana denk gelen bir Bitcoin çöküşü olacağını düşünüyor. Bitcoin’in fiyatı potansiyel olarak yeni bir ayı piyasası tabanına ulaşırken, çoğu altcoin’in fiyatı da ciddi bir düzeltme gerçekleştirebilir. McGlone, kripto paralar hakkında konuştuğu bir podcast’te şu sözleri söyledi:

Bitcoin düşecek, nereye kadar bilmiyorum. Yeni bir dip yapabilir. Kriptolar gerçekten sert düşecek.

Kripto para birimlerinin ve Dogecoin’in tanınmış bir savunucusu olan Elon Musk bile yakın zamanda sert bir uyarı yayınlayarak mevcut belirsiz ortamda kripto satın almamanızı tavsiye etti. Ek olarak, önde gelen kripto analisti Michael van de Poppe, bireysel yatırımcılar arasında Bitcoin ve altcoin’lere karşı “çılgınca” bulduğu aşırı düşüş eğiliminin altını çiziyor. Birçok yatırımcının, kriptonun en büyük sıkıntılarından biri olan FTX imparatorluğunun çöküşüne tanık olan 2022 zihniyetine takılıp kaldığını öne sürüyor.

Piyasa uzmanı John Hussman’ın tahminleri ve diğer etkili figürlerin endişeleri, gerçekten de hem ABD hisse senetleri hem de kripto piyasası için kasvetli bir tablo çiziyor. Doğruysa, potansiyel ayı piyasası rallisi, hüküm süren belirsizlikler ve temkinli duyarlılıkla birlikte büyük bir çöküş gelebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin