Kripto para piyasası dibi gördü mü? FED kararları bekleniyor
Kripto para piyasası dibi gördü mü? FED kararları bekleniyor

Kripto para piyasası dibi gördü mü? FED kararları bekleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Pazartesi günü 33.000 dolar bandında kadar düştü. Ardından bir sıçrama, 36.000 doların üzerine çıktığını gördü. Düşüş şimdi mi, yoksa bu sadece 30.000 dolara düşmeye devam etmeden önce yukarı yönlü bir düzeltme mi?

Federal Rezerv, yılın ilk FOMC toplantısını bugün gerçekleştiriyor. Bu iki günlük toplantıdan çıkanlar dünya piyasalarında büyük tepkiye neden olabilir. Fed başkanı Powell, faiz indirimini daha hızlı sona erdirmek ve bu yıl en az üç faiz artırımı uygulamak için özellikle şahin bir sözle toplantıya gidiyor.

Powell silahlarına sadık kalırsa, borsa çok fazla aşağı yönlü baskıyla karşı karşıya kalacak ve bazıları tarafından makro piyasalar için önde gelen bir gösterge olarak kabul edilen kripto, aşağı doğru bir adım daha atabilir. 30.000 dolarlık direncin kararlı bir şekilde kırılması, Bitcoin’in bu seviyeyi desteğe dönüştüren 2017’nin piyasa zirvesinden bu yana görülmeyen bir seviye olan 20.000 dolara geri dönmesini sağlayabilir.

Kripto piyasaları FED kararlarını bekliyor

Ancak, bu en kötü durum senaryosu muhtemelen henüz olası değil. En azından kısa vadede. Powell yine de yarın toplantıdan çıkabilir ve piyasalardan çok fazla düşüş göz önüne alındığında daha güvercin bir ton verebilir.

Pazartesi günü Crypto Banter’da yer alan Gareth Soloway’e göre, Fed sert bir kaya gibi. FED’in faiz oranlarını en fazla birkaç kez artırabileceğini, bunun piyasaları bir çıkmaza sokma olasılığının yüksek olduğunu düşünüyor.

Bitcoin için şu anda aşırı satımda gibi görünüyor. Sadece Fed’den oranları yükseltme konuşması, bir numaralı kripto para biriminin oldukça dramatik bir şekilde düştüğünü gördü. Şu anda, tüm yüksek zaman dilimlerinde RSI’nin dibe vurmuş veya dibe yakın gibi göründüğü bir noktadayız.

Yine de sistemdeki kaldıraç hâlâ çok yüksek ve Soloway dahil birçok uzman, buradan yaklaşık 46.000 $’a bir sıçramanın muhtemel olduğuna inanıyor, ancak kaldıracın hâlâ ortadan kaldırılması gerekiyor.

Belki de Soloways’in Bitcoin’in 20.000 doların altına düşeceği tahmini, mutlak teslimiyeti işaret edecek ve kripto piyasasının toparlanmasına ve daha sağlam bir teknik yapı üzerinde yukarı yönlü yörüngesine devam etmesine izin verecek.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin