Hafta sonuna doğru kripto kırmızlığı yine çoğaldı: Haberler olumsuz etkiliyor

Yüksek risk devam ediyor: Kripto piyasası bir kez daha çalkalandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Enflasyon ve FOMC tutanaklarının açıklanmasının ardından kripto piyasası daha da kötü görünüm sergiledi. Tüm bahaneleri alt alta toplayan piyasada kriz yukarı tırmanmaya devam ediyor. Tüm bunlarla birlikte genel dünyadaki pek çok gelişme yüksek riski artırıyor.

Veriler beklenenden daha kötü enflasyonu vurgularken kripto piyasası düşüyor. Aslında enflasyon verileri çok kötü gelmemiş olsa da yine de varlıklar düşüş için kendilerine bir neden aradı. Bitcoin fiyatı ise durgun kalmaya devam ediyor ve son 24 saatte sadece %0,4 düştü. BTC şu anda 19.065 dolardan işlem görüyor. Ancak BTC son 7 günde %7’ye yakın düştüğü için kayıyor.

Bitcoin 1 aylık grafik
Bitcoin 1 aylık grafik

Kripto piyasasında asıl kan kaybı altcoin’lerde yaşanıyor

Piyasanın sallanmasında en çok dikkat çekenler ise altcoin’ler oldu. BTC, 19K bölgesini korumayı bir şekilde başardı. Lider kripto para kendini kısıtlı tutsa da alternatif varlıklar günlük yüzde 10’u bulan kayıplara sahne oldu.

Kripto piyasası en fazla düşenler
Kripto piyasası en fazla düşenler

İlk 100 içinde kalan para birimlerinde haftalık kayıp ise daha çok oldu. Özellikle de önce çıkan para birimileri LDO, ETC, ICP ve NEAR oldu. Bu dört varlığın 7 günlük kaybı yüzde 20’yi geçti.

Altcoin piyasasının geri kalanı, piyasa oynaklığının en büyük darbesiyle karşı karşıya kaldı. BNB %1’in üzerinde düşüşle 269$’dan işlem görürken, XRP %3,30 düşüşle 0,4707 dolardan alıcı bulmaya çalışıyor.

Kripto piyasası neden düştü?

Kripto piyasası şu anda fiyat hareketi için makroekonomik koşullara bağlı. Fed’in şahin duruşu herhangi bir kripto varlığının büyümesini engelliyor. Federal Rezerv, kısıtlayıcı para politikasında oybirliği ile görünüyor. Dünün Üretici Fiyat Endeksi bu duruşu kesinlikle destekleyecektir.

Diğer yandan bugün TÜFE açıklanacak. Tüketici Fiyat Endeksi’nin açıklanması gün içinde oynaklığı daha artırabilir. Ayrıca balinaların satış yapıp alttan toplaması da süreci daha da çıkmaza soktu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin