Hong Kong düzenleyicileri, önümüzdeki ay kripto firmaları ve bankaları birleştirebilir

Kripto paralarda bu hafta nasıl geçti: İşte öne çıkanlar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Beklenmedik şekilde kripto paralar bu haftanın genelinde yeşilde kaldı. Hatta bu yeşil ve pozitif durum bazı varlıklarda daha çok yaşandı. Aslında hafta bazı spekülasyon haberleriyle başlamıştı. Buna rağmen ilerleme olumlu anlamda görüldü.

Hafta içinde yaşanan haber gelişmeleri yine de Bitcoin ve türevlerinde dalgalanmayı tekrara yaşattı. Akşam yüzde 10 düşüş gelirken bir sonraki gün bu kayıp yerini pozitif kazanca bırakabildi. 

Geçen hafta, Kraken üzerindeki SEC baskısı öne çıktı. Kripto güvenini sarsan staking’i bahane eden SEC, ilk gerçek kırmızı haftasını yaşattı. Ancak önde gelen kripto para birimlerinin çoğu bu hafta değer kazanmayı başardı.

Perşembe günü kısa bir süre için 25 bin doları geri kazanan Bitcoin (BTC), son yedi gün içinde %13,7 attı. Cumartesi sabahı itibarıyla 24.600 dolara ulaşarak istikrar sağlamaya çalıştı.

Dünyanın bir numaralı kripto para birimi şu anda blok zincirindeki popüler bir NFT projesi olan Ordinals’ın başarısıyla destekleniyor. Akıllı sözleşmelerin sınırlı işlevselliği nedeniyle (en yakın rakibi Ethereum’a göre), Bitcoin tipik olarak NFT’ler için bilinmez, ancak üzerinde basılan Ordinallerin sayısı, projenin geçen ay başlatılmasından bu yana  130.000’e ulaştı.

Kripto paralar baskın kalmaya çalıştı

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), son yedi gün içinde %12 arttı ve şu anda yaklaşık 1.700 dolardan işlem görüyor.

Kripto paralar arasında majör altcoin’ler yine dikkat çekti. Cardano (ADA), ağın Valentine yükseltmesini kaldırmasının ardından %12’lik güçlü bir ralli yaşadı.

%10.4 artışla 19.66$’a yükselen Avalanche (AVAX) sahipleri güçlü yükselişler yaşadı. Kripto paralar arasında %12 artışla 0,07 dolara ulaşan Tron (TRX), %10 artışla 101$’a çıkan Litecoin (LTC), %14 artışla 23$’a çıkan Solana (SOL), %13 artışla 3$’a ulaşan Lido DAO (LIDO) ve %17 artışla Polkadot (DOT) 7,31 dolara çıkan altcoin’ler dikkat çekti.

İlk 30’daki diğer üç isim geri kalan kripto paralara adeta meydan okudu. Filecoin (FIL) %55’lik bir artışla 7,43 dolardan işlem gördü; OKB yedi günde %30 artarak 52,98 dolara ulaştı; ve Polygon (MATIC) %25 artışla 1,54 dolara yükseldi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin