Önde gelen Türk Bitcoin borsasından Tether hemlesi
Önde gelen Türk Bitcoin borsasından Tether hemlesi

Kripto topluluğu tedirgin: Tether, yüklü miktarda USDT’yi piyasalara enjekte ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi topluluğu yaklaşık 400 milyon Tether’ın ihraç edilmesinden korkuyor. Çünkü stablecoin’in tamamen fiat rezervleri ile sağlandığına dair şüpheler var.

Tether Bitcoin’in rakibi

Bitfinex takma adlı bir Twitter kullanıcısı bu şüpheli durumu şu şekilde dile getiriyor:

Tether bir kez daha yaklaşık 400 milyon dolarlık karşılıksız kripto para birimini piyasalara enjekte ediyor. Kısa süre önce sadece dolar tarafından desteklenmediğini ancak “rezerv” olarak kabul edildiğini itiraf ettiler. Ayrıca, en son bu kadar sahte para enjekte ettikleri zaman, CFTC’nin mahkeme celbini ve piyasanın çöktüğünü öğrendik.

Her ne kadar bu kritik görüş toplumun tüm üyeleri tarafından paylaşılmasa da, bazı trader’lar bu sorunun istikrarlı bir kripto para birimine olan talebin artmasından kaynaklanabileceğine inanıyor.

Bu ayın başlarında, araştırma şirketi DataLight uzmanları, günlük ortalama USDT işlem hacminin 26.5 milyar dolar rekoru kırdığını ve Bitcoin’in işlem hacmini aştığını fark etti. DataLight analistlerine göre, bu gelişme Tether’ı Bitcoin ile doğrudan rekabet içine sokuyor.

Mart ayında Tether geliştiricileri stablecoin’i destekleyen fiat rezervlerinin niteliğini değiştirdi. Şimdi, Tether, şirketin üçüncü şahıslara vermiş olduğu kredilerden alacakların yanı sıra, geleneksel para birimleri, nakit benzerleri ve diğer varlıkları içeren bir varlık sepeti tarafından desteklenmekte.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin