kripto

Kârlı projeler: Yüksek getirili 5 kripto para birimi ve analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında yatırımı risklidir. Yatırımcılar, yeni tokenları ararken oynaklığın bir kısmını dengelemek için genellikle sayısız ölçüt ve yayın arasında gezinirler. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken birçok metrik, değerleme ölçütü ve analiz vardır.

Bunların başında geleneksel paralellik gösteren “Ücretlerin Piyasa Değerine” oranı gelir. Dikkate alınması gereken bir diğer faktör de bir protokolün benimsenmesinde ve kullanım ücretlerinde artış görülmeye başlandığında bu durumun pay sahiplerine ve likidite sağlayıcılarına daha yüksek ücretler ödenmesi anlamına gelmesidir. Bu da pozitif bir çark yaratarak daha fazla pay sahibinin ve LP’nin fonlarını protokole bağlamasına yol açar.

Protokolde daha fazla fon kilitlendikçe kilitlenen toplam değer (TVL) artacaktır ve bu da protokolün sağlıklı olduğunun bir göstergesidir. Piyasa Kapitalizasyonu, bir tokenın dolaşımdaki tüm arzının değerini bize söyleyen bir değerleme ölçütüdür. Bu nedenle “ücretlerin piyasa değerine oranı” bize bir protokolün operasyonel karlılığının yanı sıra bu durumda stakerlara ve likidite sağlayıcılara yapılacak olası ödemeler, yani getiri hakkında bir fikir verir.

Bu, oran ne kadar yüksekse bir tokenin bu ölçütü kullanarak o kadar değerli olduğu anlamına gelir. Çünkü daha yüksek bir oran daha yüksek ücretler anlamına gelir ve bu da projenin bu göstergeye göre potansiyel olarak iyi bir yatırım olduğunu ifade eder. Tüm bunlar dikkate alındığında 5 kârlı coini şöyle sıralayabiliriz.

1. Lido Finans (LDO)

Lido Finance (LDO) Ethereum, Solana, Polkadot ve Kusama’da kullanılabilen bir kripto stake etme çözümüdür. Likit stake çözümü, kullanıcıların ETH’lerini minimum depozito veya altyapı bakımı olmadan stake etmelerini sağlarken getirileri birleştirmek için borç verme gibi zincir içi faaliyetlere katılmalarına olanak tanır.

Lido Finance, platformunda 1:1 oranında stake edilen ETH için stETH tokenları çıkarmaktadır. Staker’lar stETH tokenlarını normal ETH gibi kripto borsalarında alım satım ve merkezi olmayan finans platformlarında çeşitli faaliyetler için kullanabilir.

Lido DAO tüm stake fonunu yönetir ve kazançlar üzerinden node operatörleri ile Lido DAO arasında paylaştırılan yüzde 10’luk bir ücret alır. Lido ayrıca SOL, DOT ve KSM’nin kendi yerel blok zincirlerinde stake edilmesini de desteklemiştir.

LDO şu anda 1.805.394.541 dolar piyasa değerine sahiptir ve şu anda 2,06 dolardan işlem görmektedir.

kripto
Kaynak: Token Terminal

LDO mart ayında 48 milyon dolar ve nisan ayında 49 milyon dolar kâr elde etti. Mayıs ayında ise LDO ücretlerden 59,7 milyon dolar elde etti. Protokol, son 90 gün içinde ücretlerde yüzde 63’lük bir artış gördü.

2. PancakeSwap (CAKE)

PancakeSwap, BNB Chain’e özgü önde gelen merkezi olmayan borsadır.  PancakeSwap, BEP20 tokenlarına (Binance tarafından geliştirilen belirli bir token standardı) odaklanmasına rağmen, kullanıcılar aracı hizmetlerin girdisi olmadan coinlerini diğer coinlerle takas edebilir.

Bir süredir DeFi’de olanlar için PancakeSwap’in aslında tanıtıma ihtiyacı yoktur. DEX sadece takas nedeniyle değil, aynı zamanda yapabildiğiniz için de kullanışlıdır.

  • Syrup Pools havuzlarında CAKE stake edin.
  • Otomatik piyasa yapıcıya (AMM) borç verebilir ve likidite sağlayabilirsiniz.
  • IFO’lara katılın.
  • Sürekli ticarete katılın.
  • NFT Marketplace üzerinden NFT’ler satın alabilir veya satabilirsiniz.

CAKE’nin piyasa değeri 309 milyon dolar ve TVL’si 1,66 milyar dolar olup, piyasa değeri / TVL oranı 0,186’dır. CAKE yazım sırasında 1,53 dolardan işlem görmektedir.

kripto
Kaynak: Token Terminal

PankcakeSwap kripto coin, son 90 gün içinde en fazla kâr eden ilk 10 protokol arasında yer alıyor. 9 numarada yer alan PancakeSwap, son 90 gün içinde 28,2 milyon dolar elde etti.

3. Convex Finans (CVX)

Convex Finance, Curve (CRV) likidite sağlayıcılarının Curve üzerinde likidite stake etmeden işlem ücretlerinden pay almasına olanak tanıyan bir DeFi protokolüdür. Bunun yerine, Likidite Sağlayıcılar Convex ile stake edebilir ve artırılmış CRV ve likidite madenciliği ödülleri alabilir. Bu, CRV stake edenlere daha iyi sermaye verimliliği ve pozisyonlar sağlar.

Nasıl işlem gördüğünü 4 basit adımda görün:

  • Convex’e istediğiniz miktarda CRV tokenı yatırın.
  • CRV sağlama karşılığında cvxCRV tokenleri alın.
  • Toplam CRV ödüllerinden pay alın.
  • Eğri platform işlem ücretleri kazanın.

CVX kripto coinin piyasa değeri 339 milyon dolar ve Kilitlenmiş Toplam Değeri 3,25 milyar dolar, piyasa değeri / TVL oranı 0,104, CVX şu anda 4,38 dolardan işlem görüyor

kripto
Kaynak: Token Terminal

Convex, son 90 gün içinde en fazla ücret üreten ilk 10 protokol arasında 7. sırada yer alıyor. Protokol bu zaman diliminde 45,1 milyon dolar gelir elde etti. Convex Finance YTD’de 75.776.192,3 dolar ücret üretmiştir ve ücret/mc oranı 0,22’dir.

4. SushiSwap (Sushi)

Sushi kripto coin, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş topluluk odaklı bir merkezi olmayan borsadır (DEX). Otomatik piyasa yapıcı (AMM) DEX, alım satımları kolaylaştırmak için bir likidite havuzu kullanır. Kullanıcılar ayrıca yield farming ve staking işlemlerine de katılabilir. Yerel tokenı SUSHI, protokolü yönetmek ve likidite sağlayıcılarını teşvik etmek için kullanılır.

kripto
Kaynak:Token Terminal

Piyasa değeri 164 milyon dolar olan SUSHI şu anda 0,852 dolardan işlem görüyor. SushiSwap son 90 gün içinde 14 milyon dolar ücret elde etti  SushiSwap, 0,15 ücret/mc oranı ile 24.766.726,4 dolar gelir elde etmiştir.

5. GMX (GMX)

GMX kripto coin; Bitcoin, Etheruem ve daha fazlası gibi popüler kripto para birimlerinde 50X’e kadar kaldıraçla sürekli kripto para vadeli işlemlerinin ticareti için merkezi olmayan bir borsadır. Borsa düşük takas ücretlerini ve sıfır fiyat etkili işlemleri destekler.

Ticaret, likidite sağlayıcılarına piyasa yapıcılığı, takas ücretleri ve kaldıraç ticaretinden ücret kazandıran benzersiz bir çoklu varlık havuzu tarafından desteklenmektedir. Eylül 2021’de piyasaya sürülen GMX, 130 milyar doların üzerinde toplam işlem hacmine ve 285 bin toplam kullanıcıya sahiptir ve bu da onu Arbitrum ve Avalanche’ın önde gelen türev DEX’i yapmaktadır. GMX’in piyasa değeri 495.618.871 dolardır ve şu anda 56,46 dolardan işlem görmektedir.

Kaynak:Token Terminal

GMX kripto para fiyatı, YTD ücretlerinde 75.293.824 dolar üretti, bu nedenle 0.151 ücret/mc oranına sahip. Bu oran, özellikle DEX’ler gibi aynı sektördeki protokolleri karşılaştırırken kullanılabilir ve daha sonra yatırım yapılacak projeyi seçerken bilinçli karar vermeye yardımcı olabilir.

Sonuç

Ancak bir uyarı, bazı projelerin aşırı değerli olabileceğidir. Bu da piyasa değerini şişirecektir, bu nedenle hangilerinin aşırı veya düşük değerli olduğunu görmek için piyasa değeri / TVL gibi diğer oranları kullanmak da önemlidir. En önemlisi toplam arz dolaşımdaki arz, FDV vb. gibi diğer ölçütleri kullanın ve yatırım yapmadan önce her zaman araştırmanızı yapın.

chaindebrief


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin