featured

Hafta sonuna girerken kripto para piyasası kararsızlığını koruyor! İşte, son gelişmeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in fiyatı, Fed’in son faiz artırımının ardından hızlı bir yükseliş kaydetti. Ancak bu hızlı hareket 28,000 dolar civarında yavaşladı.

Çoğu altcoin günlük ölçekte bazı küçük kayıplar kaydederken, Litecoin etkileyici kazançlar kaydetmeye devam ediyor.

BTC yeniden 28,000 doların üzerinde

Küresel bankacılık krizinin ortasında bir hafta içinde büyük bir yükseliş kaydeden Bitcoin, 28,000 dolara dokunmayı başardı. ABD Merkez Bankası’nın faiz oranı politikasındaki değişiklikleri duyurmasının planlandığı hafta ortasında fiyat hareketlenmeye başladı.

Beklentiler değişiklik gösterse de, ülkenin merkez bankası Çarşamba günü oranları 25 baz puan artırarak Bitcoin fiyatını harekete geçirdi. Kripto piyasası lideri, anında 2,000 dolarlık bir fiyat düşüşü yaşadı ve ​​27,000 doların altına geriledi. Ancak daha sonra bu seviyeden 1,000 dolarlık bir yükseliş kaydetmeyi başardı.

kripto para

Son 24 saat içinde Bitcoin 29,000 dolarak yükselerek biraz daha kazanç sağladı. Orada reddedilmesine rağmen, kripto para birimi hâlâ 28,000 doların üzerinde işlem görüyor.

Bitcoin’in altcoin’ler üzerindeki hâkimiyeti %46’nın üzerindeyken, piyasa değeri ise 540 milyar doların üzerine çıktı.

LTC yükselişe devam ediyor

Doğası gereği daha değişken olan altcoin’ler de son birkaç gün içinde bazı büyük dalgalanmalar yaşadı. Şu anda grafiklerin çoğu kırmızı renkte olmasına rağmen bazıları iyi performans göstermeye devam ediyor.

Binance Coin, Dogecoin, MATIC, Solana, Polkadot ve Shiba Inu gibi gözde altcoin’ler önemsiz kayıplar kaydederken Cardano ve Ripple bir günde %3’ün üzerinde düşüş yaşadı. Ancak XRP, %16’nın üzerinde artışla son yedi günde en iyi performans gösterenler arasında yer almayı başardı.

Litecoin de haftalık ölçekte %15’lik artışla kayda değer bir kazanç elde etti. LTC, son 24 saat içinde ise %5’lik bir artış yaşadı.

TONCOIN, LDO, UNI, XLM ve ALGO gibi altcoin’ler ise bir günde %6’ya varan kayıplar yaşayarak grafiklerini kırmızıya boyadı.

Bununla birlikte, toplam kripto piyasası değeri nispeten sessiz kaldı ve hâlâ 1,150 trilyon doların üzerinde.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin