İki analistten “kafa karıştıran” Bitcoin tahminleri geldi: Bitcoin düşecek mi?
İki analistten “kafa karıştıran” Bitcoin tahminleri geldi: Bitcoin düşecek mi?

Kripto para istatistik uzmanından yeni Bitcoin tahmini geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son iki gündeki ılımlı fiyat hareketine rağmen, Bitcoin son beş haftadır dikkat çekici bir ralli yaşadı. Dünkü haberimizde BTC’nin 2019’daki küçük boğa koşusundan beri ilk kez üst üste haftayı yeşil mumla kapattığından söz etmiştik.

Bunun hayli çarpıcı bir ralli olduğu aşikar. Söz konusu yükselişi bir adım öteye taşıyan bir analist, Bitcoin’in Aralık 2019 ile Ocak 2020’deki dibi arasında benzerlikler olduğunu ortaya koyan bir grafik paylaştı. Tarih kendini tekrar ederse analiste göre Bitcoin için sıradaki durak 9.500 dolar olacak.

Mesele şu ki bu eğilimin takip edilip edilmeyeceğini söylemek için henüz çok erken.

“Bitcoin 6.200 doların altına düşebilir.”

Haftanın ilk iki günü geride kalmışken Bitcoin, hafta sonu kaydettiği seviyelerden ve haftalık kapanıştan daha düşük seyrediyor. Yani bir ay içinde ilk kez kırmızı haftalık mum görebiliriz. İstatistikler BTC’nin daha da düşebileceğini gösteriyor.

Kripto para istatistik uzmanı JofDom, Bitcoin’in beş haftalık bir yeşil serisini her tamamladığında minimum %1,23 maksimum %27,11 düştüğünü söyledi. Bu beş haftalık serilerin sonunda, ortalamada %11,69’luk düşüş yaşandı.

Söz konusu istatistiğin ortalaması yaşansa dahi BTC’nin 6.200 doların altına düşmesi beklenebilir. Veriler ayrıca daha büyük bir geri dönüşün de mümkün olduğunu gösterse de şimdilik 6 bin seviyelerinin altına kırılma beklenmiyor.

Ayı senaryosunun henüz teyit edilmediğini belirtelim.

newsbtc

Bitcoin üst üste beşinci hafta yeşilde! Yeni yükseliş kapıda mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin